szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Mol és a Gazprom tervezett közös magyarországi fölalatti földgáztárolóját nem valósítják meg, döntött a két fél a megvalósíthatósági tanulmány alapján - közölte a Mol az MTI kérdésére szerdán.

A Mol és a Gazprom közösen vett részt egy esetleges új földalatti gáztároló és egyéb lehetséges tárolók megvalósíthatóságának vizsgálatában Pusztaföldváron. Erre hozták létre a Pusztaföldvár Gáztároló Zrt.-t (PFGT).

A Mol és a Gazprom közösen lefolytatott alapos elemzést végzett, ezt követően arra a megállapításra jutott, hogy nem ruháznak be a területen, ezért a projektcéget feloszlatták.

A korábbi tájékoztatás szerint a Mol még 2009 márciusában írt alá szerződést a Gazprom Export LLC-vel közös, 50-50 százalékos tulajdonú gáztároló vállalat alapítására. A Mol tulajdonában lévő Pusztaföldvár-Dús gázmező átalakításával tervezett gáztároló kapacitása 1,3 milliárd köbméter lett volna napi 15 millió köbméter kitárolási kapacitással, és 2012-2013-ban kezdte volna meg a működését.

 

 

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!