szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Továbbra is veszteséggel működik az Est Média Zrt., legalábbis ez derül ki a társaság első negyedéves gyorsjelentéséből. A bázisidőszakhoz képest azonban mind az működési, mind az adózott veszteség kisebb lett.

Összességében továbbra is gyenge teljesítményt tükröz  az Est Media az idei első negyedéves gyorsjelentése – írja a Portfolio.hu. A cégcsoport konszolidált árbevétele 388 millió forint v olt, ez 31 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál. A visszaesést a lap szerint a gyorsjelentés elsősorban a rádiós piacról való kivonulással magyarázza (ez 290 millió forintos bevételkiesést jelentett), csak részben ellensúlyozta a konszolidációs körbe került bolgár és román operáció, valamint az EMGEvent üzletágnak az egy évvel korábbihoz képest magasabb időszaki árbevétele.

A működés továbbra is veszteséges EBITDA-soron, itt azonban javulás látszik, az első negyedévi 119 milliós mínusz 29 százalékkal kisebb, mint az egy évvel korábban feljegyzett veszteség. Az adózott eredmény mintegy 150 milliós mínusz lett, ami 23 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbi veszteségnél, ezt, valamint az EBITDA-soron mutatkozó javulást a társaság a reorganizáció során megvalósított költségcsökkentésekkel magyarázza.

Az egyik fő feladat jelenleg a meglévő, a Sziget Kft.-beli és egyéb részesedéseket terhelő, mintegy 805 millió forintos tőkeösszegű kötelezettségek refinanszírozása. Ennek érdekében a Sziget Kft. kisebbségi tulajdonosaival szorosan együttműködik a cég egy, várhatóan két hónapban lebonyolításra kerülő kötvénykibocsátásban, amit a Sziget Kft. működésére és az abból származó eredmény, másrészt az Est Media egyéb médiatevékenységéből származó eredményére alapoznak. Amenníiben a kibocsátás nem hoz sikert, úgy az Est Média nyilvános pályázat keretében eladja részesedését a Sziget Kft.-ben írja – a Portfolio.hu.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt koronavírusban a Szent István-bazilika plébánosa

Meghalt koronavírusban a Szent István-bazilika plébánosa

Működik az amerikai napelem, ami az űrből küldene áramot a Földre

Működik az amerikai napelem, ami az űrből küldene áramot a Földre

Megmentik-e az önként adózó lokálpatrióták a városokat?

Megmentik-e az önként adózó lokálpatrióták a városokat?