szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Csaba Metál Zrt. 1,63 milliárd forint összegű kapacitásnövelő beruházást valósít meg békéscsabai telephelyén európai és hazai támogatással, ezzel a foglalkoztatottak száma hetvennel bővülhet.

A projekt keretében épül egy új 4200 négyzetméteres csarnok, az új üzemben a termelés június 18-án indul - írja az mmonline.hu. A Csaba Metál a kapacitás bővítő program megvalósításához összesen 541,5 millió forint támogatást nyert a Gazdasági Operatív Program és a Dél-Alföldi Regionális Operatív Program pályázati alapjaiból.
 
A cég a nemzetközi autó- és fémipari piacra gyárt különböző öntvényeket. Az új üzemcsarnokot a növekvő termelési volumen és a hatékonyabb termelési logisztika igényelte, így a korábbiaknál költséghatékonyabb munkaszervezésre és a megrendelések rugalmas teljesítésére van lehetőség. A társaság alumínium öntvényeit használja többek között a BMW, az Audi, a Mercedes, a Delphi, a Trelleborg.
 
A csarnok építésére a társaság 709 millió forintot költött, az új gépekre és technológiai berendezésekre pedig 923 millió forintot. A csarnoképítési projekt ötven százalékos támogatásban részesült az EU Regionális Fejlesztési Alap és az Új Széchényi-terv keretéből, a gépek és technológiai berendezések költségeihez a Gazdasági Operatív Program 20,3 százalékos vissza nem térítendő forrást nyújtott. A beruházás költségeihez a társaság 10 százalék saját erőt biztosított, és banki hitelből fedezte a hiányzó összeget.
 
A társaság árbevétele 2011-ben 7,89 milliárd forint volt, az idei üzleti évre tervezett összeg 8,89 milliárd forint. Az alkalmazottak száma jelenleg 600.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dicsőség a legyőzötteknek: Wittner Mária is felbukkant Orbán Viktor ünnepi videójában

Dicsőség a legyőzötteknek: Wittner Mária is felbukkant Orbán Viktor ünnepi videójában

Gulyás Gergely: Ha rajtam múlna, indulnék egyéniben

Gulyás Gergely: Ha rajtam múlna, indulnék egyéniben

Különleges videó került elő Károly főhercegről és Zita hercegnőről

Különleges videó került elő Károly főhercegről és Zita hercegnőről