szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Mészárosok az Auchan áruházaiban árulhatják a dohánytermékeket. A francia áruházlánc azzal védekezett: csak koncessziónyertesek közül válogathatott, amikor szerződést kötött.

©

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester testvére, Mészáros János fideszes önkormányzati képviselő, illetve alpolgármestere, Mészáros László családi üzletei árulhatják a dohányt a francia tulajdonú Auchan áruházakban. Így a felcsúti Mészárosok évente több százmilliós bevételhez juthatnak a trafikokból – írta szerdai számában a Népszabadság.

A lapnak nem sikerült elérnie Mészáros Lőrincet és Mészáros Lászlót, akiktől azt kérdezték, miért pályáztak a Felcsúttól és egymástól is távol eső helyeken a dohány-kiskereskedelem jogára. 

Auchan: csak koncessziónyertesek közül válogathattunk

Az Auchan kommunikációs osztályán a lappal azt közölték: az volt a céljuk, hogy továbbra is kapható legyen a dohánytermék az áruházak üzletsorán. Annak kapcsán, hogy miért pont a felcsúti vállalkozókban látták meg a jövendő üzleti partnert, az Auchan úgy fogalmazott: csak azokkal a leendő bérlőkkel tudtak tárgyalni, akik elnyert koncesszióval keresték meg őket.

Így a hipermarket csak közülük választhatta ki az új bérlőket, akik a vásárlóiknak júliustól dohányterméket értékesíthetnek.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!