szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Sólyom Airways csütörtök délután közölte 73 dolgozójával, hogy a potenciális befektetővel folytatott tárgyalások elakadtak, a cégnek pedig nincs pénze – írja az atv.hu.

Lucsik János, az új magyar légitársaságot, a Sólyom Airways-t tulajdonló Sólyom Holding tulajdonos-ügyvezetője csütörtökön bejelentette a dolgozóknak, hogy a Sólyom Airways nem tudja kifizetni a ma esedékes szeptemberi bérüket, mert nincs pénze – írja az atv.hu.

©

A portál szerint Lucsik azt is elmondta, hogy Vágó József, a Sólyom Airways ügyvezetője kedden azt közölte vele, hogy az ománi befektetővel továbbra sem sikerült szerződést kötniük. Az atv.hu úgy tudja, a Sólyom Airways eddig a Lucsik János által befizetett tagi kölcsönökből finanszírozta kiadásait, ez mintegy 120 millió forint.

Vágó József, emlékeztet az atv.hu, csütörtökön reggel interjút adott a közrádiónak, majd ezt követően rosszullétre panaszkodott és kórházba került, míg a Sólyom Airways másik ügyvezetője ma lemondott. Lucsik János egyéb gazdasági vállalkozásai – így a Sólyom Holding is – stabilan működnek, a Sólyom Airways fizetésképtelensége ezeket a cégeket semmilyen módon nem érinti – áll az atv.hu anyagában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Három hónap alatt több mint 40 jogvédőt gyilkoltak meg Kolumbiában

Három hónap alatt több mint 40 jogvédőt gyilkoltak meg Kolumbiában

Orbán a Facebookra kirakott véleménycikkben sorosozik

Orbán a Facebookra kirakott véleménycikkben sorosozik

Amikor valaki az ön bankkártyájával fizet, árgus gépszemek figyelik, mi történik

Amikor valaki az ön bankkártyájával fizet, árgus gépszemek figyelik, mi történik