szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A CBA belső információs körlevelében jelent meg a társaság elnökének és felügyelőbizottsági elnökének felhívása, amelyben az október 23-i Békementre hívták a dolgozókat – erősítette meg a hvg.hu-nak a CBA kommunikációs igazgatója. Fodor Attila szerint Baldauf László és Lázár Vilmos felhívása magánjellegű volt, a nevük mellett nem szerepelt titulus, és a részvétel nem volt kötelező.

A CBA-s dolgozóknak szétküldött békemenetes felhívásról a keddi Népszava írt, a lap online oldalán közzétették a levelet. Ebben az olvasható, hogy magánjellegű felhívásról van szó, Baldauf László és Lázár Vilmos nevét két helyen is említik, de a titulusukat nem, az aláírásnál sem.

A felhívást „az összetartó CBA nagycsalád valamennyi tagja felé” intézték, a boltvezetőket pedig arra kérték, hogy „az áruházi személyzet valamennyi tagját legyenek kedvesek informálni a levélről és benne szereplő fontos tartalomról”.

A szöveg szerint az október 23-i nemzeti ünnep „jó alkalmat teremt arra is, hogy nemzeti kormányunk iránt érzett szimpátiánkat is kifejezzük. Fontos a megerősítés, az összetartozás, hiszen csak összefogva tudunk gátat szabni és kategorikusan elutasítani a posztkommunista, liberális gazemberek mesterkedéseit, akik lépten-nyomon elárulják hazánkat, külföldi multiérdekeket szolgálnak ki, mindezt úgy, hogy a magyar emberek boldogulását, fejlődését is beáldozzák” – fogalmaztak.

Azt is írták: „Fontos, hogy mi mindnyájan, a nemzeti érzelmű igazi hazafiak támogassuk a legnagyobb formátumú magyar politikusunkat, nemzetünk miniszterelnökét, Orbán Viktort”. A levélben benne volt a Békement indulásának időpontja és útvonala is.

A Népszava cikke szerint a „szövegezés olyan erős pressziót tartalmaz, amely alapján egyes munkavállalók úgy érezhették, hogy szinte kötelező részt venniük az Orbán Viktor és kormánya melletti kiállást demonstráló újabb békemenetelésben”.

©

A CBA kommunikációs igazgatója szerint szó sem volt a dolgozók presszionálásáról, ezért is hangsúlyozták, hogy a felhívás magánjellegű, illetve ezért sem szerepelt titulus Baldauf László és Lázár Vilmos neve mellett.

A cégnek nincsenek adataik arról, hány üzletbe érkezett meg a felhívás, és végül hány CBA-s dolgozó ment el a Békementre. Mivel a részvétel nem volt kötelező, arról sem lehetett szó, hogy szankcionálják azt, ha valaki nem vonult fel – tette hozzá.

Fodor Attila arra a felvetésre, hogy szerencsés-e politikai jellegű felhívást közzétenni egy munkahelyen, a hvg.hu-nak úgy reagált: a belső információs rendszerükben minden olyan információt közzétesznek, amit fontosnak tartanak. Elmondása szerint a békemenetes felhívással kapcsolatban semmilyen negatív kritikát nem kapott a CBA.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több újpesti focista újrafertőződött koronavírussal

Több újpesti focista újrafertőződött koronavírussal

Magyar Orvosi Kamara: már szemészek és pszichiáterek látják el a COVID-osztályok kritikus betegeit

Magyar Orvosi Kamara: már szemészek és pszichiáterek látják el a COVID-osztályok kritikus betegeit

Jane Goodall: "Egyes politikusok viselkedésében nem nehéz a hím csimpánzokra ráismerni"

Jane Goodall: "Egyes politikusok viselkedésében nem nehéz a hím csimpánzokra ráismerni"