szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Újabb vállalkozások kapnak lehetőséget a piacra való berobbanásra az első Közép-Európai Startup Verseny megrendezésével (Central-European Startup Awards), melynek díjátadó ceremóniáját Budapesten tartják, május 30-án. A rendezvényre már csak a nevezett országok legjobbjai kapnak meghívást, akik akár saját magukat is jelölhetik az öt kategóriaban meghirdetett díjra.

Az észak-európai testvérrendezvény mintájára, a régió országai számára első alkalommal rendezik meg idén a Közép-Európai Startup Versenyt. A startupperek Ausztriában, Bulgáriában, Csehországban, Lengyelországban, Magyarországon, Szerbiában, Szlovákiában és Szlovéniában szállhatnak versenybe az országos cím megszerzéséért, hogy aztán a nemzetek legjobbjai végül a régiós vezető szerepre törekvő Budapesten vehessék át Közép-Európa legjobbjainak járó díjakat májusban.

A verseny megrendezésének nem titkolt célja, hogy a régiót is felkerüljön a startup térképre és hogy együttműködés jöjjön létre a startupok között egy régiós ökoszisztéma megteremtésére. A Central-European Startup Awards (CESA) szervezésében megrendezésre kerülő verseny ugyanakkor szeretné Közép-Európát Észak-Európához is kapcsolni, így a már sikerrel futó Nordic Startup Awards csapatával közösen álmodták meg a régióra szabott versenyt, mely koncepciójában, alapfelépítésében és lebonyolításában is megegyezik északi társáéval.

Ennek eredményeként a zsűri és tanácsadó bizottság ugyanazokból a tagokból áll mindkét régiós verseny esetében, akik között magyar vonatkozásban például a Bridge Budapest, a Prezi és a Design Terminál egyik első embere is, valamint a CEU egyik professzora is helyet kapott. A jelöléseket április 23-ig lehet leadni a CESA honlapján, május elején pedig már indul is a szavazás országonként, hogy a kezdeményezők rálelhessenek az év legjobb startupjára, befektetőjére, vállalkozójára, szolgáltatójára és fejlesztőjére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Boris Johnson: Nem az oltások, hanem lezárás miatt csökkent a súlyos megbetegedések és a halálesetek száma

Boris Johnson: Nem az oltások, hanem lezárás miatt csökkent a súlyos megbetegedések és a halálesetek száma

Továbbra is magas a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja

Továbbra is magas a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja

Ellenálló szervezet a „téli álom” után – így hozza formába immunrendszerét

Ellenálló szervezet a „téli álom” után – így hozza formába immunrendszerét