szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csúnya eredményekre jutott egy bárányhúsos fogásokat vizsgáló fogyasztóvédelmi szervezet Londonban és Birminghamben. 5 esetben meg sem lehetett állapítani, milyen állattól származik a hús.

Londoni és birminghani éttermek bárányhúsait ellenőrizte a Which? nevű fogyasztóvédelmi szervezet - írta a Guardian csütörtökön. Az ellenőrézsből kiderült, hogy az esetek csaknem felében olcsóbb hússal hígították fel vagy pótolták a bárányhúst.

A Which? 60 féle étterem báránycurryjét és bárányhúsos gyrosát ellenőrizte. Kiderült: 24 közülük más, olcsóbb húsokat is tartalmazott, például csirkét vagy marhát.

7 mintában egyáltalán nem volt bárányhús, 5 esetben pedig olyan szinten feldolgozott húst tartalmazott az étel, hogy meg sem lehetett állapítani, milyen állatból nyerték ki.

A brit élelmiszer-biztonsági hatóság a teszt eredményeinek ismeretében vizsgálatot rendelt el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nyílt Facebook-csoport alakult, tagjaik a “lepattanó” vakcinákra vadásznak

Nyílt Facebook-csoport alakult, tagjaik a “lepattanó” vakcinákra vadásznak

Hatalmas dupla szivárvány jelent meg Budapest felett

Hatalmas dupla szivárvány jelent meg Budapest felett

A járvány kezdete óta megháromszorozódott a depresszió gyakorisága

A járvány kezdete óta megháromszorozódott a depresszió gyakorisága