Vigyázat, nem minden bárányhús, ami annak látszik

Csúnya eredményekre jutott egy bárányhúsos fogásokat vizsgáló fogyasztóvédelmi szervezet Londonban és Birminghamben. 5 esetben meg sem lehetett állapítani, milyen állattól származik a hús.

  • hvg.hu hvg.hu
Vigyázat, nem minden bárányhús, ami annak látszik

Londoni és birminghani éttermek bárányhúsait ellenőrizte a Which? nevű fogyasztóvédelmi szervezet - írta a Guardian csütörtökön. Az ellenőrézsből kiderült, hogy az esetek csaknem felében olcsóbb hússal hígították fel vagy pótolták a bárányhúst.

A Which? 60 féle étterem báránycurryjét és bárányhúsos gyrosát ellenőrizte. Kiderült: 24 közülük más, olcsóbb húsokat is tartalmazott, például csirkét vagy marhát.

7 mintában egyáltalán nem volt bárányhús, 5 esetben pedig olyan szinten feldolgozott húst tartalmazott az étel, hogy meg sem lehetett állapítani, milyen állatból nyerték ki.

A brit élelmiszer-biztonsági hatóság a teszt eredményeinek ismeretében vizsgálatot rendelt el.

Útmutató cégvezetőknek

Útmutató cégvezetőknek

Valter Attila: Olyan versenynap nincs, hogy nem fáj

Valter Attila: Olyan versenynap nincs, hogy nem fáj

„A bukásoktól, brutális sérülésektől való félelem folyamatosan bennem van” – meséli Valter Attila országútikerékpár-versenyző a Penge podcast legújabb adásában, ahol arról is beszélget Szilágyi Áronnal és Kenyeres Andrással, hogy milyen gondolatok futnak át az agyán egy esés után, mekkora nyomást jelentett számára a 2021-es berobbanása, és milyen hatással vannak rá a kommentek.