szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A mickolci Tóth László és cége a sör-Oscarnak is nevezett amerikai versenyen nyert aranyérmet.

A Zip Technologies Kft. elsősorban söripari berendezéseket állít elő, ezeket kategóriájukban a neves európai gyártók legjobbjai között jegyzik.
Cégtörténet
A 2000-ben átalakulás útján létrejött, miskolci Zip Technologies Kft. tulajdonosai Tóth László, Bihari Edit, Furin István. Tavaly 973 milliós forgalom mellett 8,8 milliós mérleg szerinti eredményt értek el. 2012-ben 1,2 milliárd forint mellett 8,7 milliós eredményük volt. 75 főt foglalkoztatnak az Opten céginformációs rendszere szerint.
Eddig négy kontinensen már több mint száz komplett, kulcsrakész sörüzemet épített a társaság. Tavaly a sörmulti Carlsberg tenderén - nagy német konkurenseket megelőzve - a Zip nyerte el a rigai mintasörüzem építési jogát.


Most elkezdett söröket készíteni, nyert is vele

Tóth László és cége már a 90-es évek derekára kialakította saját - különleges minőségű sörök főzésére alkalmas - berendezéseit, komplett technológiáit. Sörgyártással csak három éve foglalkoznak, mondta a Figyelőnek a 49 éves miskolci üzletember. Ehhez képest a világ legrangosabb szakmai elismeréseit gyűjtötték csokorba prémium kategóriás söreikkel

Februárban Dublinból hozott el két ezüstérmet a kézműves sörök nemzetközi versenyéről, nemrég pedig az Egyesült Államokban, a lexingtoni Alltech Commonwealth Craft Beer Cupon nyert a Zip's aranyat. Pedig itt 32 ország 45 üzemének több mint ezer terméke közül érdemelte ki a sör-Oscart a miskolci Christmas Ale - írta a Figyelő. A nyertes sört egyébként nem forgalmazzák, mivel az egy különleges karácsonyi kiadás volt, így aki szeretne venni ebből a sörből, annak még egy kicsit várnia kell.

Figyelő / hvg.hu

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
24 óra alatt 83 ezer új fertőzöttet regisztráltak az Egyesült Államokban

24 óra alatt 83 ezer új fertőzöttet regisztráltak az Egyesült Államokban

Podcaster lesz Áder János

Podcaster lesz Áder János

Videó: Rendőrautóba csapódott egy Toyota a Ferenciek terénél

Videó: Rendőrautóba csapódott egy Toyota a Ferenciek terénél