szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Design Terminál mentorprogramjába 5 kisvállalkozás került be, amelyeket a szakmai zsűri úgy ítélt meg, hogy jó esélyekkel indulnak a nemzetközi piacokon is.

A mentorprogramba bekerült ötös – a The Four, Anna Daubner, a Plié by Atelier, a Position Collective és a Hard Body Hang – díjmentesen vehet részt, a Design Terminál vállalkozások számára indított továbbképzésében. Olyan témákban kapnak eligazítást, mint a szabadalmi jog, üzletfejlesztés és márkaépítés, hogy később felkészülten léphessenek a nemzetközi piacra.

A szakmai stáb tagjai között megtaláljuk Ács Zoltánt, a Design Terminál inkubációs program vezetőjét, Szegner Balázst, az Equilor Befektetési Zrt. üzletfejlesztési igazgatóját, Batta Barnabást és Misetics Mátyást, a Mitte Communications stratégiáit, valamint Nemes Attilát, a Kitchen Budapest társalapítóját is.

Összesen 54 pályázat érkezett be, melyből az első zsűrizést követően 14 vállalkozást jutatott tovább a szakmai stáb a második fordulóba, ahol már személyesen prezentálhattak és válaszolhattak a zsűri – vagyis a mentorok – kérdéseire. A zsűri döntése alapján a The Four-t (divatmárka), az Anna Daubner-t (divatmárka), a Plié by Atelier-t (hajtogatható bútor), a Position Collective-ot (bútor) és a Hard Body Hang-et (street workout eszközök) találta érdemesnek a további együttműködésre. Utóbbiról cégportrénkat ide kattintva olvashatja.

„A program abban segít, hogy ezek a csapatok ne vérezzenek el azokon a piacokon, ahol már évtizedek óta erős a verseny. Jól összerakott csapatként, ügyesen pozicionált márkaként, a szükséges sales, jogi és iparjogvédelmi segítséggel felvértezve lépjenek nemzetközi szintre” – mondta Ács Zoltán, a Design Terminál inkubációs program vezetője.

Az elkövetkező időszakban a mentorok felmérik a csapatokat és azt, hogy milyen területen van leginkább szükségük mentorálásra, majd a közösen meghatározott célok mentén elindul a féléves munkafolyamat.

Az Ön cége sikeres? Ossza meg velünk sikertörténetét, és mi megírjuk! Kérjük adja meg elérhetőségeit, hogy megkereshessük.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jelszómegosztós funkció érkezhet az Android 12-be, könnyebb lesz hozzáférni a wifihez

Jelszómegosztós funkció érkezhet az Android 12-be, könnyebb lesz hozzáférni a wifihez

Megsemmisült az Alpokban közel 2500 méteren épült motormúzeum

Megsemmisült az Alpokban közel 2500 méteren épült motormúzeum

Közel 108 millióért vásárolt be Vera Molnar festményeiből az MNB egy cége

Közel 108 millióért vásárolt be Vera Molnar festményeiből az MNB egy cége