szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Érettségivel vagy szakközépiskolai végzettséggel is lehet havi 200 ezer forint fölött keresni – derül ki egy új felmérésből. A Fizetesek.hu összeállított egy listát ezekről a szakmákról, e szerint programozóként vagy mozdonyvezetőként nagyot lehet szakítani.

A legtöbb szülő és diák számára a diploma jelenti a biztos megélhetést és a sikeres karrierépítési lehetőségeket, ezért sokan a felsőoktatás felé veszik az irányt. Azonban állást találni és jól keresni diploma nélkül is lehet – derül ki egy friss felmérésből. A Workania.hu internetes állásportál adatbázisában megjelenő hirdetések 25 százalékhoz ugyanis elég az érettségi, 7,5 százalékhoz pedig a szakközépiskolai végzettség. A Fizetesek.hu internetes bérfelmérés által összeállított lista szerint a legalább érettségivel rendelkező munkavállalók programozóként kereshetik a legtöbbet, hiszen ebben a pozícióban a bruttó átlagfizetés 391 900 forint, és nem minden esetben szükségeltetik hozzá diploma.

A második helyen a mozdonyvezetők állnak ezen a listán, az ő átlagbérük 310 400 forint, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokán az értékesítők állnak havi bruttó 285 600 forintos átlaggal. Az építésvezetők, office managerek és légiutas-kísérők sem kell, hogy feltétlenül diplomás munkavállalók legyenek, mindhárom pozícióban viszont átlagosan 280 ezer forintot lehet keresni adózás előtt. A kamionsofőrök átlaga havi 265 ezer, hasonlóan a call-center vezetőké. Raktárvezetőként akár a felsőfokú tanulmányok elvégzése nélkül is elhelyezkedhetünk havi 250 ezer forintos átlagbérrel. Megfelelő középfokú képesítéssel rendelkezve több mint 200 ezer forintot kereshetünk szerviztechnikusként (havi átlag 224 ezer), valamint CNC programozóként is (212 ezer).

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csillagporos emlékek, bűnök és vétkek Woody Allen új önéletrajzában

Csillagporos emlékek, bűnök és vétkek Woody Allen új önéletrajzában

Erdogan: Macron ellenőriztesse az elmeállapotát!

Erdogan: Macron ellenőriztesse az elmeállapotát!

25 méter hosszú alagutat találtak a rendőrök Ásotthalomnál

25 méter hosszú alagutat találtak a rendőrök Ásotthalomnál