Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Position Kollektíva és a Hannabi tervezte a felújított bécsi ENSZ-székház egyik kávézójának bútorait, melynek átadó ünnepségét kedden tartották.

Az Egyesült Nemzetek Szervezeténél szokás szerint a tagállamok nem csak pénzzel, de valamiféle természetbeni hozzájárulással is segítik a szervezetet. 1979-ben, amikor az ENSZ Székházát megnyitották, Magyarország bútorokat ajánlott fel, azonban ezek már eléggé idejét múltak, a Képviselet ennek kapcsán kereste meg a Design Terminált és indult el az a folyamat, amelynek végeredményeként most ismét magyar bútorokra ülhetnek az épületbe dolgozó diplomaták.

A Design Terminál által meghirdetett pályázat nyerteseként a Position Kollektíva és a Hannabi tervezte bútorokat kerültek a korábban, 2013-ban felújított ENSZ Székházba. „A mi szakmánkban ritkán fordul elő, hogy Magyarországot tudjuk képviselni a bútorainkon keresztül, ezért is nagy megtiszteltetés, hogy pont egy olyan térbe kerültek a termékeink, ahol nap, mint nap a világ országainak képviselői fogják használni őket.”– mondta az átadó ünnepségen Kertész Attila, a POSITION Kollektíva tervezője.

Kertész Attila, a Position Kollektíva tervezője
©

„Cégünk sikereit nemcsak a design és a minőség iránti elkötelezettségének, hanem annak a látásmódnak köszönheti, melyben az együttműködésé a főszerep. Így különösen megtisztelő számunkra, hogy ide kerülhettek a bútoraink, a világ országai közötti együttműködés fellegvárába.” – nyilatkozott Rácz Anikó, a másik cég, a HANNABI művészeti vezetője.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kirúgta Frank Lampardot a Chelsea

Kirúgta Frank Lampardot a Chelsea

Miért nem kerülnek előre az oltási tervben az óvodai és iskolai dolgozók?

Miért nem kerülnek előre az oltási tervben az óvodai és iskolai dolgozók?

Az Apple lecserélte az Intelt, mert méretre és feladatra készülnek az új chipek

Az Apple lecserélte az Intelt, mert méretre és feladatra készülnek az új chipek