szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyszerűsített felszámolással megszűnt az Orbán-családdal távoli rokonságban álló üzletember, Vitézy Tamás érdekeltségébe tartozó Adriatiq Islands Group Hungary Kft. – jelentette az Átlátszó.

Felszámolták a formálisan a zágrábi Adriatiq Islands Group Plc. tulajdonában álló Adriatiq Islands Group Hungary Kft.-t, amelynek ügyvezetője 2008-2010-ben Habony Árpád, Orbán Viktor miniszterelnök bizalmas tanácsadója volt – közölte az Átlátszó.

A kft. utolsó, 2013 márciusában, a felszámolás kezdetekor készített mérlege mínusz 221,5 millió forintos saját tőkét és 280,3 milliós adósságot mutatott. Az adóhatóságnak és a dolgozóknak is tartoztak. A cég közvetett tulajdonosa, Vitézy Tamás és Orbán Viktor miniszterelnök távoli rokonok: az üzletember egyik fivére, Vitézy László filmrendező első, néhai felesége Orbán édesanyjának a testvére volt.

Dacára a kiváló kapcsolatrendszernek, az üzletember Vitézy üzletei nem pörögnek igazán. A horvát anyacég működik ugyan honlapja alapján: küldetésüknek azt tekintik, hogy a horvátországi turisztikai és ingatlanpiac első számú és innovatív szereplői legyenek – tette hozzá a beszámoló.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pintér megígérte, hogy a Puskásba tervezett VIP-alagútról Stummer előtt fognak egyeztetni

Pintér megígérte, hogy a Puskásba tervezett VIP-alagútról Stummer előtt fognak egyeztetni

ATV: Nem lazít a kormány a járványügyi szigoron

ATV: Nem lazít a kormány a járványügyi szigoron

Új présüzemet épít a Mercedes Kecskeméten

Új présüzemet épít a Mercedes Kecskeméten