szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rendkívüli döntésre szánta el magát a Kika, hogy megtartsa a szakképzett személyzetét: az országos áltagon felül, 12,3 százalékkal emelte a dolgozói bérét - írja a napi.hu. A bruttó 15 ezer forintos emelés egyben azt jelenti, hogy eddig a dolgozók csupán a minimálbér körüli összeget kereshették.

A Kika Lakberendezesi Kft. januártól mintegy bruttó 15 ezer forinttal emelte minden alkalmazottja fizetését – beleértve az eladókat, a háttérszemélyzetet és a középvezetőket is. A cég egységesen, mintegy 12,3 százalékkal emelte dolgozói fizetését – tudta meg a Napi.hu szakszervezeti forrásból. A bérfejlesztés fő megfontolása a szakképzett dolgozók megtartása volt. A gazdasági lap azt írja, hogy az áruházlánc így reagált a kereskedelmi szektorban erősödő munkaerőhiányra és az eladók elszipkázása ellen. 

"A Kika célja, hogy megtartsa szakképzett dolgozóit, hiszen a bútorértékesítésben egyebek mellett az alapos anyag-, áruismeret, valamint a megfelelő vevőkezelés is kulcsfontosságú. Emellett célja, hogy gördülékenyebben tudja kiszolgálni a megnövekedett keresletet, hiszen a bútorpiacon jelenleg élénkülés tapasztalható" – olvasható a cikkben.
A fizetésemelés a munkaválalónak sosem fáj, azt azonban e hírhez már mi tennnénk hozzá hogy, az adatok tanúsága szerint a Kika-eladók eddig alig több, mint bruttó 120 ezer forintot kereshettek – ergo: ekkora volt a megbecsültségük.

©

A Kika bútoráruházak tulajdonosa jeleneg a nemrég az Extreme Digital Zrt.-ben többségi tulajdont szerzett dél-afrikai Steinhoff Internatinal csoport, mely eredendően bútoráruházakra szakosodott. Ennek, valamint az EDigitalnak köszönhetően a Kika által forgalmazott termékek jelentős része hamarosan a webáruház kínálatában is megjelenik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szombattól érvényes a még szigorúbb korlátozás Horvátországban

Szombattól érvényes a még szigorúbb korlátozás Horvátországban

Szlávik János arra tippel, még karácsony előtt tetőzhet a járvány

Szlávik János arra tippel, még karácsony előtt tetőzhet a járvány

Amikor bekapcsolja telefonján a GPS-t, jusson eszébe: adatai máshoz is eljuthatnak

Amikor bekapcsolja telefonján a GPS-t, jusson eszébe: adatai máshoz is eljuthatnak