szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy cég alkalmazása nem csak az aktuális vércukorszintet mutatja, de a rendszeres mérési eredményekből képes megbecsülni a beteg anyagcsere-állapotát is és kiszámolni a vércukorszintből fakadó roham kialakulásának esélyét is.

A magyarországi ismert cukorbetegek száma eléri a hétszázezret, míg közel félmillió lehet azoknak a száma, akik már diabéteszesek, de még nem tudnak róla. A betegség kezelésében az egyik legfontosabb tényező, hogy az érintettek megfelelő információval rendelkezzenek, és folyamatosan kontroll alatt tartsák ezt az eleinte észrevétlen, de szövődményeit tekintve súlyos betegséget. Ebben segíthet nekik a Dcont névre keresztelt mobilalkalmazás, amivel mérhetik vércukorszintjüket, szénhidrát-bevitelüket és a megfelelő keretek között tarthatják inzulinterápiájukat.

A 77 Elektronika Kft. alkalmazásában a betegek egyszerűen rögzíthetik vércukoradataikat, amely ezután nem csak az éppen aktuális pontos vércukorszintet mutatja, hanem a rendszeres mérési eredményekből képes megbecsülni a beteg anyagcsere-állapotát is, illetve kiszámolni és jelezni a betegnek, hogy mekkora az esélye az alacsony vércukorszintből fakadó roham kialakulásának. A felhasználók emellett az étkezések után felvihetik az elfogyasztott szénhidrátmennyiséget, illetve a kezelésként bevitt inzulinmennyiséget, valamint azt is naplózhatják, hogy mikor végeznek fizikai aktivitást, mikor sportolnak – hiszen ezek mind hatással vannak a szénhidrát-anyagcserére.

Mesterséges hasnyálmirigy segíthet a cukorbetegeken

Engedélyezte egy olyan eszköz forgalmazását az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Felügyelet (FDA), amely folyamatosan ellenőrzi viselője vércukorszintjét, és automatikusan adagolja a szükséges mennyiségű inzulint.

Az adatokból az applikáció diagramokat és táblázatokat készít, melyek segítenek megérteni mind a betegnek, mind a kezelőorvosnak, hogy milyen tényezők, helyzetek járulnak hozzá a vércukorszint változásához. Az információk segítségével pedig a beteg úgy alakíthatja életmódját és terápiáját, hogy ideális értékek között tudja tartani vércukorszintjét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ezek az androidos telefonok kaphatják meg 2021-ben a legerősebb processzort

Ezek az androidos telefonok kaphatják meg 2021-ben a legerősebb processzort

Piacra dobják az olaszok a 2,1 millió forintos elektromos miniautót

Piacra dobják az olaszok a 2,1 millió forintos elektromos miniautót

Egy csók miatt bojkottálnák a Netflixet Indiában

Egy csók miatt bojkottálnák a Netflixet Indiában