szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Eximbank magántőkealapja 300 millió forinttal száll be a 2005 óta ügyesen menedzselt magyar divatcégbe. Sándor Szandráék egy új tulajdonost is bevonnának a további terjeszkedésbe.

Új céget alapított az állami Eximbankhoz tartozó Exim Növekedési Magántőkealap, NNSHK Ivnestment Holding Kft. néven. Az új vagyonkezelő több lépcsőben összesen 300 millió forinttal száll be a Sándor Szandra nevével fémjelzett divatcégbe, a Nanushkába – értesült a Világgazdaság.

Az említett magántőkealap egyike annak a két, összesen 16 milliárd forintos alapnak, amelyekkel a GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. gazdálkodik.

A Nanushka története 2005-ben kezdődött, a családi vállalkozást ekkor alapította Sándor Szandra divattervező. A startupnak már alig nevezhető vállalkozás azóta az évi 500 milliós forgalomig jutott, bevételének négyötöde exportból származik. Az alapító idén nyáron vásárolta vissza a cégrészesedést attól a kockázati alaptól, amelynek a segítségével eddig terjeszkedett: ez a PortfoLion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. által gondozott OTP Kockázati Tőkealap I. volt.

Az új befektető segítségével a Nanushka hazai és nemzetközi kiskereskedelemi fejlesztéseit, terjeszkedését finanszírozzák – közölte a GB & Partners. Egyúttal egy új tulajdonos bevonásáról is folynak az egyeztetések, de az illető nevét nem árulták el. Annyit tudni róla, hogy egy jelentős nemzetközi divatipari szereplőről van szó, amely eddig is közreműködött a Nanushka külföldi eladásaiban.

A Nanushkát három éve mutatta be a hvg.hu:

A „Made in Hungary" címkétől a világsikerig

Tavaly került be Sándor Szandra divattervező cége, a hasonló nevű márkát gyártó és forgalmazó Nanushka Kft. az OTP Bank kockázatitőke társaságának, a PortfoLion Zrt-nek a befektetési portfóliójába. Az akkor még inkább csak családi vállalkozásnak tekinthető Nanushka számára mindez 1,6 millió dolláros, kétütemű tőkeemelést és 1 millió dolláros tulajdonosi hitelkeretet jelentett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jakab Péter Tiborcz Istvánról beszélt volna a parlamentben, de kikapcsolták a mikrofonját

Jakab Péter Tiborcz Istvánról beszélt volna a parlamentben, de kikapcsolták a mikrofonját

Két évre bezár egy belvárosi luxusszálloda

Két évre bezár egy belvárosi luxusszálloda

Eltűnt a titokzatos fémoszlop a utahi sivatagból

Eltűnt a titokzatos fémoszlop a utahi sivatagból