Juhász Gábor
Juhász Gábor
Tetszett a cikk?

Több mint százmillió forinttal emelte a Népszava kiadójának, a XXI. század Kft.-nek a jegyzett tőkéjét Puch László bécsi cége.

Betartotta ígéretét Puch László volt MSZP-pénztárok: bécsi cége, a 70 ezer euró jegyzett tőkéjű Horizont Handels und Industrie AG megvette a Népszava és a Vasárnapi Hírek kiadóját a Geomédia Zrt.-től. A politikus-vállalkozó ezzel egy időben 110 millió forinttal emelte a XXI. század Média Kft. törzstőkéjét, jelezve, hogy a december 20-án bejelentett mentőakció nem csak ígéret.

A Geomédia-lapokat korábban megvásárolni kívánó, liechtensteini bejegyzésű XXI Century Invest AG-vel kötött megállapodás egyoldalú geomédiás felmondására azt követően került sor, hogy többszöri hosszabbítás után sem teljesültek „a szerződés hatálybalépéséhez szükséges feltételek”, és félő volt, hogy a legrégebbi magyar napilap bedől.

Most viszont azt remélik, hogy a Népszabadság októberi bezárása utáni helyzetben megerősödik a lap, amelytől azt várják, hogy tovább emelkedik az utóbbi hónapokban 50 százalékkal növekedett példányszáma, nemcsak a legrégibb, de a legnagyobb magyar közéleti napilap lesz. Ennek érdekében létszámbővítést is terveznek.

Ugyanakkor bonyolítja a Népszava helyzetét (is), hogy a napilapok reggeli előfizetéses kihordását a posta sok közepes településen január elsejével lemondta – az újságokat délután viszik ki, így közel egy nappal a lapzárta után kapják majd meg az olvasók. Ráadásul a Népszavát (és egyébként is a Simicska-féle Magyar Nemzetet is) a konkurens kiadó, a kormányközelbe került Mediaworks nyomdája készíti.

A XXI. század kiadó vezetője továbbra is a geomédiás Horváth László, Puch László a háttérben maradt mint a bécsi cég felügyelőbizottságának elnökhelyettese. A lapok átvételéről szóló megállapodás a Szabad Föld hetilapra is vonatkozik, de ez még mindig a Mezőgazda Kft. nevén van regisztrálva a lapnyilvántartásban.

Puch Lászlóék veszik meg a Népszavát

Lapunk olvasóinak egynegyedét kifejezetten nyomasztja, hogy nincs módjában takarékoskodni nyugdíjas éveire. Tisztában vannak ugyanis azzal, hogy az állami nyugdíj semmire sem lesz elég.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hatalmas bírságokat hoznak össze minden évben a külföldi autósok

Hatalmas bírságokat hoznak össze minden évben a külföldi autósok

Leghosszabb háborúját zárja le az USA, de nincs oka ünnepelni

Leghosszabb háborúját zárja le az USA, de nincs oka ünnepelni

Betonfalat emeltek közvetlenül a partra az agárdi szabadstrandon

Betonfalat emeltek közvetlenül a partra az agárdi szabadstrandon