szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Minden hivatalos bejelentés nélkül kikerült az analóg alapcsomagból Simicska Lajos tévéje. Az előfizetőket állítólag egy számlalevélen tájékoztatták erről. A HírTV még tárgyal a szolgáltatóval.

Hétfőtől nem elérhető Simicska Lajos televíziója azoknál a UPC fogyasztóknál, akik csak az analóg alapcsomagra fizetnek elő – figyelt fel a UPC oldalán elégedetlenkedő kommentekre a 444.hu. A UPC Facebook-oldalán ugyanis többen is szóvá tették, hogy eltűnt a csomagjukból a HírTV, a UPC pedig az ezekre adott válaszaiban megerősítette ezt, valóban nem véletlenül tűnt el a csatorna némely előfizetőknél.

A UPC Magyarország oldal kezelője azt írta, február 5-étől valóban nem része a HírTV az analóg alapcsomagnak, de a Digital Bronze, illetve Digital Gold csomagokban továbbra is elérhető marad. A UPC azt is írta, hogy a kivezetésről az érintett előfizetőket egy korábbi számlalevélen tájékoztatták.

Információnk szerint a HírTV-nél nem lepődtek meg, hiszen a döntésről előzetesen értesültek. Úgy vélik, a számukra kedvezőtlen hír okát nem kell a politikában keresni, az több más csatornát is érint, és az analóg technológia kivezetésével függ össze. A hvg.hu értesülése szerint a HírTV-nél is tudják, hogy a lépés nem jelent a UPC részéről szerződésszegést, vagyis nem bíróságon, hanem tárgyalásokon kívánják elérni, hogy a csatorna eljusson abba a 130 ezer háztartásba, amely most elbukja az adást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az EU keményen az asztalra csapott az oltóanyaggyártókkal való tárgyaláson

Az EU keményen az asztalra csapott az oltóanyaggyártókkal való tárgyaláson

Azt sem tudni, ki használja majd a 15 milliárdos sportcsarnokot Nagykanizsán

Azt sem tudni, ki használja majd a 15 milliárdos sportcsarnokot Nagykanizsán

Kutatások eredménye: 4-5 hónap után már érződik az e-biciklizés hatása

Kutatások eredménye: 4-5 hónap után már érződik az e-biciklizés hatása