szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Minden hivatalos bejelentés nélkül kikerült az analóg alapcsomagból Simicska Lajos tévéje. Az előfizetőket állítólag egy számlalevélen tájékoztatták erről. A HírTV még tárgyal a szolgáltatóval.

Hétfőtől nem elérhető Simicska Lajos televíziója azoknál a UPC fogyasztóknál, akik csak az analóg alapcsomagra fizetnek elő – figyelt fel a UPC oldalán elégedetlenkedő kommentekre a 444.hu. A UPC Facebook-oldalán ugyanis többen is szóvá tették, hogy eltűnt a csomagjukból a HírTV, a UPC pedig az ezekre adott válaszaiban megerősítette ezt, valóban nem véletlenül tűnt el a csatorna némely előfizetőknél.

A UPC Magyarország oldal kezelője azt írta, február 5-étől valóban nem része a HírTV az analóg alapcsomagnak, de a Digital Bronze, illetve Digital Gold csomagokban továbbra is elérhető marad. A UPC azt is írta, hogy a kivezetésről az érintett előfizetőket egy korábbi számlalevélen tájékoztatták.

Információnk szerint a HírTV-nél nem lepődtek meg, hiszen a döntésről előzetesen értesültek. Úgy vélik, a számukra kedvezőtlen hír okát nem kell a politikában keresni, az több más csatornát is érint, és az analóg technológia kivezetésével függ össze. A hvg.hu értesülése szerint a HírTV-nél is tudják, hogy a lépés nem jelent a UPC részéről szerződésszegést, vagyis nem bíróságon, hanem tárgyalásokon kívánják elérni, hogy a csatorna eljusson abba a 130 ezer háztartásba, amely most elbukja az adást.

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és mindennap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, támogassatok bennünket! Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk számotokra!