szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Súlyosan sérült és egészséges gyerekek együtt használhatják azokat a játszótéri játékokat, amelyekkel a MagikMe megnyerte a nemzetközi női startup verseny budapesti elődöntőjét.

A MagikMe terveit a közönség is hatalmas tapssal díjazta. A startup egy olyan játszótéri modell megalkotásán dolgozik, ahol sérült és egészséges gyermekek együtt játszhatnak. Alapvető célja, hogy azoknak a családoknak is lehetővé tegye a hétköznapi közös szórakozást, akik mozgássérült gyermekeket nevelnek, valamint hogy játékaik segítségével a társadalmi integráció minél hamarabb, már óvodás kor előtt elinduljon. Jelenleg két játszótéri termékkel vannak jelen a hazai piacon, amelyek fővárosi és vidéki játszótereken egyaránt megtalálhatóak. Emellett már fejlesztik harmadik terméküket is, egy speciális „Trió” hintát, amelyen a gyermekek egymást hajthatják majd.

A MagikMe csapata a Women Startup Competition londoni döntőjétől elsősorban kapcsolatépítési lehetőségeket vár. A második helyezett a HeatVentors csapata lett, akik egy környezettudatos hőenergia-generátor építésén dolgoznak, amely csökkentett szén-monoxid-kibocsátással és alacsony költséggel üzemel. A harmadik helyen a Gather Interior végzett. A csapat egy életmód applikáció fejlesztésén dolgozik, amely életterek funkcionális és esztétikus berendezését hivatott támogatni, szakértő bevonása nélkül.

Magyarország első női startup-versenye, a Women Startup Competition célja a női cégalapítók támogatása és a női jelenlét fontosságának hangsúlyozása a startup szektorban. A verseny ugyanúgy nyitott nők és férfiak számára, mindössze egyetlen feltételnek kell megfelelni: a startupok legalább 50 százalékban hölgy tagokból kell, hogy álljanak.

Olyan játszótér épül Magyarországon, amilyen még nem volt

Nyolcezer fontot, azaz 3,2 millió forintot próbál összegyűjteni egy magyar társadalmi vállalkozás, amelyet öt, sérült gyereket nevelő szülő alapított. A pénzből olyan játszótéri játékot gyártanának, amelyet súlyosan sérült és egészséges gyerekek együtt használhatnának.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!