szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A sikeres dohány- és rádiós biznisz után filmes céget alapított Csetényi Csaba üzlettársa.

Film-, videó-, és tévéműsorgyártásra szakosodott céget alapított Krskó Tibor: a HGC Filmproductions Kft. egyedüli tulajdonosa az üzletember másik cége, a HGY Invest Kft. – szúrta ki az Átlátszó.

Krskó annak a Csetényi Csabának az üzlettársa, aki több szállal kötődik Rogán Antal propagandaminiszterhez. A barátság mindkettőjük számára kifizetődő, a médiabizniszben is. A HGY Invest tulajdonában van a KOD Média Kft., amely a tavalyi kormányzati kvótakampány rádiós spotjait gyártotta (és 2016-ban 1,4 milliárd forintos bevételből 367 milliós profitot hozott ki). A HGY nemrég a Mandinert megvásárló Tombor András (szintén őrülten sikeres) Atmediájával alapított rádiós sales house-t, a Regionális Rádió Kft. vidéki rádiós frekvenciákat szerezne meg.

Krskó nem csak a médiában nyomul, de az övé a több belvárosi dohánybolt koncesszióját elnyerő Szivar Torony City Bt. is, amelyet annak idején Csetényivel közösen alapítottak.

Pontosítás

Cikkünk megjelenése után Krskó Tibor jelezte szerkesztőségünknek, hogy kapcsolata a filmiparral nem most indul. Mint írta, az elmúlt évtizedben számos alkalommal volt közismert film producere, részese volt a magyar filmipar számos produkciójának (Sorstalanság, Szabadság, szerelem, Ópium), így már több mint egy évtizede jelen van a magyar filmiparban, új cégalapításának üzletileg nem következménye más, médiaipari tevékenységének.

Egyben jelezte azt is, hogy cikkünk állításával ellentétben, a Regionális Rádió Kft.-t nem Tombor Andrással közösen alapította, annak egyedüli tulajdonosa a HGY Invest Kft.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szinte minden megyében megugrottak az esetszámok a harmadik hullám miatt

Szinte minden megyében megugrottak az esetszámok a harmadik hullám miatt

Újra sztrájk kezdődik Makón, most határozatlan időre szüntetik be a munkát

Újra sztrájk kezdődik Makón, most határozatlan időre szüntetik be a munkát

Közös tánccal üzennek a vendégeknek egy vecsési szálloda munkatársai

Közös tánccal üzennek a vendégeknek egy vecsési szálloda munkatársai