szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hatmillió euró, azaz csaknem kétmilliárd forint külföldi befektetéshez jut a Barion Payment Zrt.

A tőkeinjekciót az online és mobilfizetési piacon tevékenykedő cég a cseh alapítású Home Credit Group lakossági pénzügyi szolgáltatótól kapja. A befektető első körben egy kétmillió euró értékű tranzakció révén 20 százalékos részesedéshez jut.

A magyar pénzügyi startup eddig két lépcsőben mintegy 150 millió forint befektetésben részesült belföldi üzleti angyaloktól.

Kiss Sándor, a Barion társalapítója és vezérigazgatója közölte, hogy szolgáltatásukat több mint 2600 webáruház használja. Az indulás óta eltelt két év alatt több mint 700 ezer ügyfél fizetett már a cég rendszerén keresztül, több milliárd forintos éves forgalmat lebonyolítva.

A vezérigazgató szerint a pénzt a befektetőtől arra kapta a cég, hogy bebizonyítsák, nemzetközi szinten megismételhetők a magyarországi eredmények.

A vállalkozás a fizetési szolgáltatások piacán nem a tranzakciós díjakból kíván megélni, hanem a vásárlások során begyűjtött adatvagyon felhasználásából, ami egy "data business". A cég a világ valaha volt legnagyobb vásárlói adatbázisát szeretné felépíteni – tette hozzá a vezérigazgató.

Bíró Tamás társalapító és marketingigazgató azt mondta, hogy az első kétmillió euró már a számlájukon van. A befektetés második feléhez később fognak hozzájutni, azt követően, hogy bizonyos feltételek teljesülnek, például a magyarországihoz hasonló növekedést érnek el Csehországban is – tette hozzá.

Miroslav Boublik, a tőkebefektető vezető partnere arról beszélt, hogy 155 ezer munkavállalóval rendelkezik társaságuk, három kontinensen vannak érdekeltségeik, piacvezetők többek közt Kínában, Oroszországban és Csehországban. A Home Credit egy éve hozta létre kockázati tőkebefektető üzletágát, a magyarországi befektetésük a második egy amerikai cég után.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Közalkalmazottak” maradnak a közművelődési dolgozók Szegeden

„Közalkalmazottak” maradnak a közművelődési dolgozók Szegeden

Jópofa kartonállatkák hajtogathatók a Samsung tévék dobozából

Jópofa kartonállatkák hajtogathatók a Samsung tévék dobozából

15 perc helyett 1 perc lesz az út, ha beüzemelik Elon Musk cégének alagútját

15 perc helyett 1 perc lesz az út, ha beüzemelik Elon Musk cégének alagútját