szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több városból már nyilvánosságra került, milyen problémákat talált az OLAF az Elios pályázataiban, Hévíz polgármestere azonban most még az OLAF-nak írt levelet, kiadhat-e bármit.

Csak akkor ad ki Hévíz önkormányzata bármilyen adatot az Elios-ügy vizsgálatáról, ha az OLAF megengedi. A város közvilágításának korszerűsítésére három pályázat érkezett, a győztes Eliosszal 132,7 millió forintos szerződést írtak alá 2014-ben.

Miután az EU csalás elleni hivatala, az OLAF arra jutott, hogy több tucat városban csalhattak a pályázatokon, az Átlátszó.hu közadatigényléssel kérte ki Hévíz önkormányzatától, hogy pontosan mit talált náluk a vizsgálat. Több városból már kikerült a jelentés, Hévíz azonban azt közölte: levelet küldtek az OLAF-nak, amelyben megkérdezték, hogy kiadhatnak-e információkat.

„Az igénylés az OLAF, mint az Európai Unió intézménye által előállított adatra vonatkozik. Emiatt kérem, szíveskedjenek közölni, hogy ezen adat tekintetében az igénylést teljesíthetjük-e?” – írta Papp Gábor polgármester. Igaz, a kameránktól megijedő Tiborcz Istvánnal ellentétben ő legalább a távoli jövőre ígért választ.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Díszpolgári címmel köszönte meg Mészáros Lőrincnek Eszék, hogy jobb lett a foci

Díszpolgári címmel köszönte meg Mészáros Lőrincnek Eszék, hogy jobb lett a foci

650 lóerős villanyautóként támad a BMW i7

650 lóerős villanyautóként támad a BMW i7

„Minden fertőzött dolgozónak járna a 100 százalékos táppénz”

„Minden fertőzött dolgozónak járna a 100 százalékos táppénz”