szerző:
hvg.hu

Lapunknak már korábban megerősítette vételi szándékát.

"Magyarország nemzeti érdeke az, hogy a Magyar Nemzet, a Heti Válasz és a Lánchíd Rádió kormánykritikus, hazafias és színvonalas orgánumok maradjanak, hogy megmaradjanak, és ezzel szolgálják a nemzeti közösségünket. A vagyon, amit örököltem felelősséget jelent, hogy úgy használjam, hogy abból a nemzet egésze hasznosul. Ezért a mai nap ajánlatot tettem a Magyar Nemzet, a Heti Válasz és a Lánchíd Rádió megvételére és fönntartására" – jelentette be a Facebookon Ungár Péter.

Az LMP elnökségi tagja azt is hozzátette: a tárgyalások lezárásáig nem fog nyilatkozni.

Azután, hogy kedd délelőtt bejelentették, a Lánchíd Rádió éjfélkor elhallgat, a Magyar Nemzet pedig szerdán jelenik meg utoljára, illetve, hogy a Heti Választ eladásra kínálja Simicska Lajos, felröppentek az első hírek Ungár vételi szándékáról. Az LMP elnökségi tagja, leendő képviselője lapunknak később meg is erősítette: formálisan is ajánlatot tesz.

Ungárnak édesapja, Ungár András révén van jelentős vagyona, annak halála után testvérével és édesanyjával, Schmidt Máriával közösen megörökölte tőle a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. jelentős üzletrészét.

Ahogy korábban megírtuk, a feltételezett választási csalásokkal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatóján Szél Bernadett kérdésre válaszolva elmondta: amikor megtudta, hogy Ungár megvenné a médiumokat, behívta, hogy beszéljen vele a lépésről. Az LMP társelnökének úgy tűnik, Ungárnak a vásárlással egyetlen célja van: hogy a lapok és a rádió ne tagozódjon be a propagandagépezetbe.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!