szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A gödöllői egység koszos volt, a pizzát készítőknek és szállítóknak nem volt egészségügyi igazolásuk, és az üzlet engedéllyel és adószámmal sem rendelkezett.

Április végén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaival együtt egy Pest megyei, pizzakészítéssel és -kiszállítással foglalkozó magánszemélynél tartottak ellenőrzést a gödöllői Felix pizzériában. A vizsgálat során megállapították, hogy az egység az élelmiszer-előállításhoz szükséges engedéllyel és adószámmal nem rendelkezik.

A helyszínen több, élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő műszaki, higiéniai és személyi hiányosságot is feltártak a szakemberek. Például melegvíz-ellátás nem volt sem mosogatáshoz, sem kézmosáshoz, a padozat pedig takarítatlan volt.

A helyiség olyan tárgyakkal és eszközökkel volt tele – akadt például monitor, óriás sakkbábuk, gépkocsi-akkumulátorok, motorolaj, rossz hűtőszekrények –, amelyek az ételkészítéshez nem szükségesek.

Akik a pizzát készítették és szállították, nem rendelkeztek szükséges egészségügyi igazolásokkal.

Az egységben talált nem nyomon követhető és lejárt alapanyagokat a hatóság a helyszínen a forgalomból kivonta és az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette. A NAV eljárást indított, amelynek eredménye akár egymillió forint mulasztási bírság is lehet, és a pizzázó nyilvántartásai alapján utólagos vizsgálatra is sor kerülhet.

A pizzéria a Facebook-oldalának tanúsága szerint jelenleg is zárva tart, "átalakulás miatt".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Májkrémmel és székkel dobálózott, eltörte a biztonsági őr kezét, majd leütött egy nőt egy fiatal férfi

Májkrémmel és székkel dobálózott, eltörte a biztonsági őr kezét, majd leütött egy nőt egy fiatal férfi

Zebrán ment neki a 15 éves lánynak egy türelmetlen autós Veszprémben

Zebrán ment neki a 15 éves lánynak egy türelmetlen autós Veszprémben

Koronavírus: 6369 fertőzöttet találtak, 143 ember elhunyt

Koronavírus: 6369 fertőzöttet találtak, 143 ember elhunyt