szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyre nagyobb a hiány a sör legfontosabb összetevőiből, és ezt az árakon is megérezhetjük.

Bajban vannak a sörgyárosok: egyre drágábban lehet az italt elkészíteni – írta a Financial Times. A bajok akkor kezdődtek, amikor kiderült, hogy nehezebbé vált szén-dioxidot szerezni a gyártáshoz. Erre pedig rátesz egy lapáttal az, hogy Európa sörgyárai kifogyhatnak az árpamalátából.

Az az adat még nem mond sokat, hogy az árpamaláta tonnája 230 euróba kerül, úgy viszont már többen érthetik a problémát: a sör egyik legfontosabb összetevője május közepe óta kétharmadával drágult. Németország, Franciaország, a Baltikum és Skandinávia adja a kontinens árpamalátájának nagy részét, márpedig ott idén eddig nagyon rossz volt a termés.

Az FT egy jó hírrel szolgált így is: a komlóból jó termés várható idén.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!