szerző:
hvg.hu

Négy csillagnál alacsonyabb értékelésért 6 hónap blokkolás jár.

Drasztikus intézkedést vezet be az Uber ausztrál és új-zélandi felhasználói körében: azokat az utasokat, akik a sofőröktől négy csillagnál alacsonyabb értékelést kaptak, hat hónapra blokkolja a rendszer. Nem ez az első olyan változtatás, amit először ezekben az országokban vezet be a cég: Ausztráliában és Új-Zélandon lépett életbe először az a szabály, hogy az utazás végén nem csak a sofőröket, hanem az utasokat is értékelni kell az alkalmazáson keresztül.

A BBC-nek az Uber egyik szóvivője azt mondta: a változtatás alig néhány ezer embert érint majd a két ország 2,8 millió felhasználója közül. A cél az, hogy az utasok kulturáltan viselkedjenek az autóban, és a lehető legkevesebb bosszúságot okozzák a sofőröknek.

A változtatás szeptember 19-én lép életbe, az utasokat pedig az alkalmazás többször is figyelmezteti majd, mielőtt blokkolják őket. Susan Anderson, az Uber helyi vezetője szerint azt tapasztalják, hogy az utasoknak csak egészen kis százaléka viselkedik tiszteletlenül a sofőrökkel szemben, a többséggel nincsen probléma. Anderson úgy véli, hogy néhány egyszerű szabály betartásával az utasok elkerülhetik azt, hogy letiltsák őket. Nem szerencsés például szemetet vagy felfordulást hagyni magunk után az autóban, és minden esetben úgy érdemes viselkedni a sofőrökkel, ahogyan azt mi is elvárnánk.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Lengyel Miklós Gazdaság

Miért éri meg a Toyotának összeállni az Uberrel?

500 millió dollárt fektet be a japán óriás az Uber nem éppen zökkenőmentesen alakuló sofőr nélküli programjába. A Szilícium-völgy egykori sztárja csúnyát bukott, amikor egy pilóta nélküli tesztautója halálra gázolt egy nőt Arizona államban, még márciusban.