szerző:
hvg.hu

A dán cég 2030-ig ígéri az átállást.

A Privátbankár.hu szúrta ki a Bloomberg hírügynökség beszámolóját, amely szerint a Lego teljesen beszüntetné a műanyag használatát a játékok gyártásához. Csakhogy jelenleg nem ismernek olyan anyagot, amellyel helyettesíteni lehetne a régit.

A Legót a dán milliárdos, Kirk Kristiansen és családja irányítja, az új vezérigazgató, Niels B. Christiansen tavaly októberben került posztjára. A család is támogatja az ötletet, hogy fenntartható anyagokra – például nádcukorra – cseréljék az építőkockákhoz használt műanyagokat, 2030-ig.

A vezérigazgató szerint egyelőre nem világos, hogy csökkenne-e a profit az átállással, de az biztos, hogy a minőséget nem szeretnék lejjebb adni. A vállalat szerint már nincs messze az áttörés, a vezérigazgató azonban nem volt hajlandó beszélni arról, hogy a gyártási költségek esetleges növekedését áthárítják-e a vásárlókra.

A cég mindenesetre aktívan kampányol a műanyagszennyezés ellen: jelenleg minden nagyobb vásárlás mellé ajándékba ad egy kis csomag, immár műanyagmentes, színes építőkockát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!