szerző:
hvg.hu

Még fel sem számolta kudarcba fulladt hálózatát a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt., máris újat alakíthat ki, négymilliárd forintból.

A külképviseletek attaséi építgetik a gazdasági kapcsolatokat, mióta tavaly tucatnyi kereskedőházat bezártak Afrikában, Dél-Amerikában, de Ázsiában is. Gyökeresen átalakítják magát a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.-t is, amely az előző években többmilliárdos hiány termelt: promóciós leányvállalatát magába olvasztva, HEPA néven alakul újjá – olvasható az e heti HVG Gazdaság rovatában.

Pénzben a HEPA is dúskál. A társaság augusztusban – még az eredeti „kereskedőházas” nevén – négy, együttesen majdnem négymilliárdos közbeszerzést írt ki az exportőröket segítő, régiós hálózatok kiépítésére, ha úgy tetszik, a piacok újraosztására.

A másfél milliárd forintos tőkéjű új vállalkozás vezérigazgatója Ligetfalvi Gábor, aki legutóbb a Mészáros Lőrinc kezére játszott MKB Bank kockázatitőke-társaságának az igazgatóságában ült. Úgy hírlik, az átkeresztelt szervezetben máris beindultak a személycserék, meghagyták viszont a vezérkarban Kun Gábort, Szijjártó Péter futsalos csapattársát.

Részletek az e heti HVG Gazdaság rovatában.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!