szerző:
hvg.hu

Johnny Bobbit története több mint 14 ezer embert indított arra, hogy pénzt adományozzanak neki. Bobbit most perli azt a párt, akik a GoFundme kampányban segítettek neki.

Johnny Bobbit, a hajléktalan veterán katona tavaly utolsó 20 dollárját adta Kate McClure-nak (a fenti képen Bobbit-tal), mikor a nőnek kifogyott a benzin a kocsijából. McClure ezután párjával, Mark D’Amicóval gyűjtést indított a GoFundMe oldalon Bobbitt számára. Bobbit története több mint 14 ezer adományozót hatott meg, ők kb. 400 ezer dollárt gyűjtöttek össze – írta a BBC.

A pár és Bobbit kapcsolata akkor romlott meg, mikor a McClure-ék azzal vádolták a hajléktalant, hogy drogra költi az adományokat. Bobbit vádja szerint viszonyt McClure-ék a saját „malacperselyüket” töltötték fel a pénzzel, ezért hűtlen kezelés miatt beperelte a párt, akiket a bíróság most arra kötelezett, hogy igazolják, hova tűnt a pénz.

Bobbit ügyvédje úgy tudja, a teljes összeg eltűnt. A pár ügyvédje először azt mondta, a pénz felét McClure és D’Amico Bobbitnak adta. Később azonban visszakozott – mint mondta, félreinformálták – mivel az adomány teljes egészében eltűnt. Az ügyvéd szerint egyébként 75 ezer dollár értékben ruhákat és autót vett Bobbitnak.

A GoFundme közben 20 ezer dolláros alapot hozott létre Bobbit támogatására. ha kiderül, hogy az adományokat nem megfelelően használták fel, a GoFundMe szabályzata értelmében az adományozók is visszatérítést kapnak 1000 dollárig. A férfi jelenleg ismét az utcán él, és a testvérével koldul.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!