szerző:
hvg.hu

A privát klinika 23 orvossal kezd működni.

Magánorvosi központot hoznak létre a székesfehérvári állami kórház, teljesen nevén a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház vezető beosztású orvosai – szúrta ki az Index. A Praxispont néven induló magánklinika-magánkórház alapítói már honlapot is készítettek az intézménynek, ezen azt írják,

hiszünk egy magas színvonalú, a gyógyítás szellemiségét őrző, emberközpontú, magánegészségügyi ellátórendszer megvalósításában.

A klinika kezdetben 23 orvossal fog működni, közülük csak néhányan nem a fehérvári kórház orvosai.

A kórház tulajdonosai között van az állami kórház orvosigazgatója, a két belgyógyászati osztály osztályvezető főorvosai és osztályvezető-helyettes főorvosai, a tüdőosztály, a neurológia osztályvezető főorvosa, az érsebészet főorvosa, illetve a főigazgató felesége. Utóbbi férjét, a főigazgató

Csernavölgyi Istvánt, valamint az egyik főnővért szintén a munkatársak között említik.

A lap megjegyzi, az egészségügyben teljesen természetes, hogy az orvosok magánpraxissal foglalkoznak a kórházi munka mellett, kérdés viszont, hogy az állami kórház menedzsmentje miképpen lesz érdekelt abban, hogy a közintézmény jól működjön, és nem inkább arra hajtanak majd, hogy a betegek a fizetős ellátást válasszák.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!