szerző:
hvg.hu

Már a csatorna költözésére gyanakodtunk, de valójában minden ott székelő cég emblémáját levették.

Munkatársunk szúrta ki szombaton délelőtt, hogy bontják a Hír Tv Szentendrei úti székházánál a csatorna arculati elemeit tartalmazó felületeket. 

©
©

Mivel már korábban jelentek meg arról értesülések, hogy a Simicska Lajostól Nyerges Zsolthoz – ezzel pedig újra a kormányoldalra – került televízió összeköltözik a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Echo Tv-vel, arra gyanakodtunk, hogy most jött el a pillanat a költözésre.

Utóbb azonban kiderült, hogy a székhelyként szolgáló ipartelep minden bérlőjének a logóját lebontották most, és a csatornától származó értesüléseink szerint mindez nem a költözésre utal.

Korábban megírtuk: egy-két nappal azután, hogy a Hír Tv-ben megtörtént a kormányoldali hatalomátvétel, már lehetett látni az összefonódások egyértelmű jeleit. Az Echo Tv-ben egy értekezleten felajánlották, hogy önkéntes alapon át lehet igazolni a másik csatornához, ezzel volt, aki élt is. Újabb jel volt, hogy egy a Hír Tv-n futó anyagban az Echo Tv-nek nyilatkozó alany szerepelt, s a Hír Tv-n olyan anyagot adtak le, amelyhez az Echo Tv felvételét használták.

Nemrég a 444.hu írt arról, hogy már megkezdődött a kormányközeli médiumok egyetlen holdingba tömörítése.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

Nyerges és Liszkay in the house: kezdődik a HírTV visszafoglalása

A HírTV-nél a portaszolgálatot már éjszaka lecserélték, szerda reggel tízre pedig megérkezett Nyerges Zsolt tulaj és a csatorna most visszatérő ex-vezére, a kormánypárti média egyik prófétája, Liszkay Gábor is. Ő itt hivatalosan médiatanácsadó lesz, a menedzsmentet délelőtt mutatják be. Műsorok és műsorkészítők sorsa dől el, így távozik Kálmán Olga, Csintalan Sándor, veszélyben a Célpont és a Riasztás. Az új stáb egy része állítólag az Echo TV-től érkezik. Kövesse az eseményeket folyamatosan bővülő cikkünkben.