szerző:
hvg.hu

Két szakmai szervezet jelentett be ma azonnali, 15-20 százalékos díjemelési szándékot, mivel a fuvarozók jelentős része csak önköltség alatt tud működni.

Nincs más lehetőség, a közúti fuvarozási ágazat fennmaradása érdekében 15-20 százalékos általános díjemelést kell végrehajtani az ágazatban – írta a Zoom.hu.

Az áremelést azonnali hatállyal be kell vezetni – jelentett be a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) és a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE). Az egységes áremelést az elmúlt évek drámai költségemelkedése kényszeríti ki – magyarázta Szabó György, az MKFE elnöke.

A díjemelésről a régió egyéb országaiban található partnerekkel még nem egyeztettek. Dittel Gábor, a NiT Hungary ügyvezető főtitkára szerint abban bíznak, hogy egységes lesz a régióban is a díjemelés, hiszen a külföldi cégek is hasonló problémákkal küzdenek, mint a magyar fuvarozók.
Az áremelést részben az útdíj, az üzemanyag, a munkabérek, valamint a kötelező gépjárműfelelősségi biztosítás díjának durva emelkedése kényszeríti ki, utóbbi egy vontató esetében nagyjából 300 százalékkal növekedett az elmúlt 2-2,5 évben.

Az OPTEN cégadat szolgáltató szerint ez idő alatt több mint 1000 fuvarozó vállalkozás szűnt meg az országban.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!