szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megegyezett a Tesco a két szakszervezettel, a legalacsonyabb elérhető alapbér az év végére 215 ezer forint lesz.

A Tesco-Global Áruházak Zrt. megállapodott a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével és a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetével. Januártól (visszamenőleg) augusztusig 207 ezer forint, szeptembertől februárig pedig 215 ezer forint lesz a legalacsonyabb elérhető alapbér. A megállapodás most először rögzíti azt is, hogy 2019-ben a Tesco több mint 4 milliárd forintot fordít a kollégák juttatási csomagjára.

A legalacsonyabb elérhető csomag (alapbér, cafeteria, átlagos pótlékok) így idén január–augusztus között nagyjából 240 ezer forint, ez az összeg idén szeptember és 2020. február között körülbelül 248 500 forintra emelkedik.

 „A mai egyeztetésen hatalmas előrelépés történt, hiszen most először nemcsak a bérről, hanem a vállalat által éves szinten garantált juttatási csomagról is meg tudtunk állapodni” – mondta Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az oroszok Facebook-hirdetésben promózzák, hogy itthon engedélyezték a Szputnyik-vakcinát

Az oroszok Facebook-hirdetésben promózzák, hogy itthon engedélyezték a Szputnyik-vakcinát

Vége az ingyen internetnek: leállítja a Google a Loon projektet

Vége az ingyen internetnek: leállítja a Google a Loon projektet

Óriási bálnatetemet vontattak Nápolyba

Óriási bálnatetemet vontattak Nápolyba