szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ő felel majd a további fejlesztésekért is.

A Market Zrt. alapító-vezérigazgatója, Scheer Sándor tulajdonába került a magyarországi McDonald’s – jelentette be közleményben a McDonald’s Corporation. Scheer úgynevezett Development Licensee (DL) partnerévé válik a világ vezető gyorsétteremláncát működtető amerikai cégnek.  A partnerség azt jelenti, hogy a cég helyett a DL felel az éttermek fejlesztéséért, ő finanszírozza például az éttermeknek helyet adó ingatlanokat.  Ahogy a McDonald’s írja közleményében: a magyarországi üzlet további működtetéséhez és növekedéséhez szükséges tőkét Scheer Sándor fogja biztosítani. Nem lesz a számára teljesen ismeretlen terep, hiszen, mint a közleményből kiderül: Scheer számos magyarországi McDonald’s étterem és az első magyarországi Ronald Ház építésében működött már együtt a lánccal.

Scheer Sándor a Garancsi István tulajdonában álló és számos állami megrendelést elnyerő Market Építő Zrt. alapítója, részvényese és vezérigazgatója, emellett a Unione Group ingatlanfejlesztő cég, valamint a Hotel Clark tulajdonosa.

A tranzakció, amelynek pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra, várhatóan 2019 első negyedévében zárul majd le. Az üzletvitel napi szintű irányítását a továbbiakban is Horváth Ágnes, a McDonald’s Magyarország ügyvezető igazgatója végzi majd.

A Market Zrt. jó pillanatban veszi át a céget. Tavaly, magyarországi működésénak 30. évfordulóján rekordévet zárt a gyorsétteremlánc, az árbevétel rekordnövekedést produkált – mondta el Horváth Ágnes.

A McDonald’s magyarországi hálózata 89 étteremből áll, melyek több, mint felét jelenleg helyi vállalkozások franchise-átvevőként üzemeltetik. 2015 májusában a McDonald’s hosszú távú céljaként tűzte ki, hogy globálisan 95 százalékos franchise-arányt valósít meg rendszerében. A McDonald’s azóta több mint 4000 éttermet adott franchise-üzemeltetésbe világszerte, jelenleg a több mint 37 ezer McDonald's étterem több mint 90 százalékát független helyi vállalkozók üzemeltetik világszerte. DL tulajdonosi struktúrában nagyjából 6900 étterem működik most a világ 80 országában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kórházi ágyáról jelentkezett a horrorbalesetet túlélt F1-es pilóta

Kórházi ágyáról jelentkezett a horrorbalesetet túlélt F1-es pilóta

Hamilton győzelmével ért véget a rémisztő balesettel induló Bahreini Nagydíj

Hamilton győzelmével ért véget a rémisztő balesettel induló Bahreini Nagydíj

Amikor a szakítás kihozza belőlünk a démonit

Amikor a szakítás kihozza belőlünk a démonit