szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy nap alatt vesztett egymillió feliratkozót, majd azóta még másfél milliót. Egy volt barátja szólt be neki.

James Charles New York-i vlogger nemrég 16,5 millió feliratkozóval rendelkezett, miután olyan videókat osztott meg, amelyben például Kylie Jenner sminkjét készíti el. A főleg szépségápolási tippjeiről és stílusáról híres vlogger karrierje szépen ívelt felfelé, amikor pénteken megjelent egy másik videó.

Azt Tati Westbrook, egy másik vlogger, Charles egykori barátja készítette, akivel korábban több közös videójuk is volt, sőt, James Charles készítette Westbrook esküvői sminkjét is – számol be a Sky.

A pénteki videóban Tati Westbrook először hűtlennek nevezi egykori barátját, mert a videóiban egy másik cég kozmetikai termékeit hirdette, nem az ő saját márkáját. Ezen kívül problémás viselkedésűnek is nevezte a „Viszlát nővérem” elnevezésű, 43 perces videóban.

Szerinte ugyanis James Charles a hírnevét, eszközeit és pénzét használja arra, hogy mások érzelmeivel játszadozzon. A videóban elhangzottak szerint mások szexualitását is manipulálja, hiszen az előbbi eszközeivel előbb megpróbálja tönkretenni, elbizonytalanítani a rajongóit, majd olyan irányba terelni őket, hogy az a saját homoszexualitásával összeférjen – még akkor is, ha az áldozatai nem melegek.

Bár ezen állítások igazságtartalma egyelőre kérdéses, hatása egyértelmű: amíg James Charles pénteken 16,5 millió feliratkozóval rendelkezett, hétfőn kora délután már csak 13,8 millióval. A Sky szerint egy nap alatt egymillió Youtube-feliratkozót veszített, amire korábban még sosem volt példa.

Charles azóta hivatalosan, videóüzenetben kért bocsánatot, Westbooktól, a férjétől és a feliratkozóitól, mint mondta, utálja magát nemcsak azért mert csalódást okozott a rajongóinak, hanem azoknak is, akiket követendő példának tekintett az elmúlt években. Ez azonban, úgy tűnik, nem mindenkinek elég: azóta Kylie Jenner is abbahagyta az Instagram-csatornájának a követését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Visszautasítják a megfélemlítést és folytatják a sztrájkot az SZFE dolgozói

Visszautasítják a megfélemlítést és folytatják a sztrájkot az SZFE dolgozói

Itt a Földbarát telefon, újrahasznosított anyagokból van, a tokja lebomlik

Itt a Földbarát telefon, újrahasznosított anyagokból van, a tokja lebomlik

Podcaster lesz Áder János

Podcaster lesz Áder János