szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem véletlen a milliárdos árbevétel.

Az Orbán-kormány és csatolt részei emblematikus rendezvényhelyszínévé vált a Várkert Bazárt, legyen szó Orbán Viktor évértékelőjéről vagy az Orbán Ráhelhez köthető divatbemutatókról – így szinte magától értetődik, hogy a Várgondnokság egy Fidesz-közeli céggel kötött kizárólagos szerződést az ottani rendezvények hangosítására és vizuáltechnikájának biztosítására. A vállalat mögött álló tulajdonosi kör ma már az ország számos területén nyeri el egymás után az állami vagy a kormányhoz, kormánypárthoz valamilyen módon köthető eseményekkel kapcsolatos munkákat.

A Visual Europe Zrt.-ről van szó, amelynek Orbán Viktor jóbarátja, az őt focimeccsekre reptető Garancsi István volt az egyik tulajdonosa. A társaságban később megjelent az Orbánnal szintén jó személyes viszonyban lévő Hernádi Zsolt, Mol elnök-vezérigazgató vállalata is.

A cég „felsőbb utasításra” kihagyhatatlan szereplője a Várkert Bazárban tartott rendezvényeknek, még akkor is, ha egyébként lenne olcsóbban vagy jobban dolgozó jelentkező – mondta a HVG-nek egy, a Várkert Bazárban dolgozó forrása. Pedig a kizárólagosságról szóló szerződés sehol sem lelhető fel, és úgy hírlik, pályázatot sem írtak ki ilyesmire.

A Visual Europe árbevétele már fennállásának első évében, 2016-ban meghaladta az egymilliárd forintot, és a 2017-es forgalom sem sokkal maradt el attól. 

További részletek az e heti HVG-ben.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az OTP vezérhelyettese szerint nincs gond, amíg tisztességes a verseny

Az OTP vezérhelyettese szerint nincs gond, amíg tisztességes a verseny

Több száz dolgozóját elbocsátja a Finnair

Több száz dolgozóját elbocsátja a Finnair

Elképzelhetetlenül rövid időtartamot rögzítettek német fizikusok

Elképzelhetetlenül rövid időtartamot rögzítettek német fizikusok