Jobline.hu
Jobline.hu
Tetszett a cikk?

Szakértők segítenek az otthoni munkavégzés hatékonyságának növelésében.

Egy hónappal az iskolazár és az otthoni munkavégzés széleskörű bevezetése óta összességében 41 százalékkal kevesebb állásajánlat érhető a legnagyobb állásoldalakon, noha igen jelentős különbségek vannak a különböző szektorok között. A turizmus, vendéglátás terén például a járvány előtti időszakhoz képest több mint 90 százalékkal kevesebb szabad pozíció van, a kereskedelemben azonban egyértelmű a bővülés. A Jobline.hu-n például összességében 16 százalékkal van kevesebb állás, mint egy hónapja, ám ott, ahol most szükség van munkaerőre, kifejezetten felgyorsult a kiválasztási folyamat. Sok cég átalakította toborzási folyamatait, így mind több helyen telefonos- és videóinterjúkkal zajlik a kiválasztás.

Egyre több home office-állás

Az elmúlt időszakban ugrásszerűen megnőtt az érdeklődés a jelenleg otthonról végezhető munkák iránt is. Erre reagáltak az állásközvetítők, köztük a Jobline is. Mint Miklósi Zoltán kereskedelmi igazgató-helyettes elmondta: „Hogy segítsük a munkavállalók és munkáltatók egymásra találását, nálunk külön fület, kiemelést kapott a címlapi keresőben a home office/távmunka szekció." Az állások a jobline.hu/allasok/tavmunka oldalon is elérhetőek.

Más kérdés, hogy egyeseknek maga az otthoni munkavégzés jelent kihívást. Talán kezdő- és profi home office-ban dolgozónak is érdekes lehet néhány hasznos tipp a témában. Kenyeres András coach, a vízilabda-válogatott mentális tréner saját tapasztalatairól mesél erről a HVG Konferenciák YouTube csatornáján. Ajánljuk mindazoknak, akik hatékonyan akarnak dolgozni ebben az időszakban is.

Segítséget kapnak a kórházak

Segítségre és munkavállalókra egyébként a legnagyobb szükség továbbra is az egészségügyben van, miként nem csökkent az igény az önkéntesek közreműködésére sem Ezért több munkaerő-piaci szereplő ingyenesen hirdeti a kórházak és egészségügyi intézmények egészségügyi állásait és önkéntes munkalehetőségeit. A Jobline-nál például a kórházak a [email protected] címre küldhetik állásajánlataikat. Álláskeresők a jobline.hu/allasok/egeszsegugy_gyogyszeripar címen tudnak jelentkezni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Biden 100 napra maszkot rakna egész Amerikára, és leigazolta Faucit

Biden 100 napra maszkot rakna egész Amerikára, és leigazolta Faucit

Az Apple idei legjobb alkalmazásai a karanténidőszak körül forognak

Az Apple idei legjobb alkalmazásai a karanténidőszak körül forognak

Megérkezett az enyhülés, akár 10 fok is lehet

Megérkezett az enyhülés, akár 10 fok is lehet