szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ő lett az R-Kord Kft. egyedüli tulajdonosa.

Az Mfor.hu szúrta ki a Budapesti Értéktőzsde honlapján, hogy az Opus Global Nyrt. közvetett tulajdonában álló R-Kord Építőipari Kft. megszerezte a korábban 60 százalékban tulajdonolt R-Kord Network Kft. további 40 százalékát kitevő üzletrészét, így befolyásának mértéke 100 százalékra emelkedett. Az Opus Globál mintegy kétharmados részvényese Mészáros Lőrinc és felesége.

Az R-Kord 2019. december 19-én alakult, a 3 millió forintos törzstőke 60 százalékát a Mészáros Építőipari Holding Zrt. által tulajdonolt R-Kord Építőipari Kft. biztosította, míg a 40 százalékát a budaörsi illetőségű Zolmat Network Építő és Szolgáltató Kft., melynek tulajdonosa két magánszemély. Az R-Kord Network fő tevékenységeként a vasútépítést jelölte meg, és több közbeszerzést is elnyert. Mészárosnak egyébként több ilyen profilú vállalkozása is van.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!