szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Európában és Amerikában rémes negyedéve volt a BMW-nek, és ezen az ázsiai javulás is csak kicsit tudott szépíteni.

A BMW eladásai 25,3 százalékkal csökkentek éves szinten az idei második negyedévben. Különösen Európában és Amerikában volt nagy a visszaesés, Ázsiában viszont sikerült növelni az értékesítést – közölte a cég.

A cég azt közölte, hogy április és június között összesen 485 701 autót értékesített. Európában éves összehasonlításban 45,6, Amerikában pedig 41,1 százalékkal zuhant az eladott autóik száma.

Ázsiában 7,5 százalékos volt a növekedés, ezen belül Kínában 17,1 százalékkal növelte eladását a német járműgyártó.

A BMW ebben a negyedévben jelentette be, hogy takarékossági okokból csökkenti a kiadásait, így a debreceni gyárának építését is elhalasztja. A cég arra számít, hogy a járvány terjedése és a korlátozó intézkedések miatt jelentősen csökken a kereslet az autópiacon idén, az elsődleges a likviditás megőrzése – hangzott az akkori indoklás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elkezdtek kikelni a teknőcbébik az olasz strandokon – videó

Elkezdtek kikelni a teknőcbébik az olasz strandokon – videó

Több mint 4 milliárd forintot fizetett ki a hibákat találóknak a Microsoft

Több mint 4 milliárd forintot fizetett ki a hibákat találóknak a Microsoft

Tizenhat embert vettek őrizetbe a 137 ember halálát okozó bejrúti robbanás miatt

Tizenhat embert vettek őrizetbe a 137 ember halálát okozó bejrúti robbanás miatt