szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Néhány száz ember gyűlt össze a demonstráción.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Tüntetés az életért és a szabadságért címmel kezdődött demonstráció a budapesti Hősök terén vasárnap délben. Az eseményen a helyszínen tartózkodó tudósítónk szerint 300-400 ember gyűlt össze.

Ecsényi Áron, a tüntetés főszervezője, a Le az Adók 75%-ával nevű libertárius törpepárt elnöke felszólalásában arról beszélt, hogy kommunisták a kormány által bevezetett korlátozó intézkedések, amelyek sikerességét ráadásul semmi sem igazolja.

A járvány negatív gazdasági hatásai által érintett szektorok támogatását kevesellte, annak adótartalmát pedig sokallta. A kormány szerinte elárulta a jobboldalt, és az a valódi célja, hogy a vállalkozásokat, amelyek a járvány miatt csődbe mennek, felvásárolhassák a hozzá közeli vállalkozók. Beszélt arról is, hogy a szabadság nem öröklött jog, a hatalmi önkénnyel pedig minden generációnak meg kell küzdenie.

Tudósítónk arról számolt be, hogy a rendőrök nem sokkal a tüntetés kezdete után igazoltatni kezdték a résztvevőket. Egyrészt a maszkviselési szabályok betartását ellenőrizték, másrészt arról kérdeztek, hogy az emberek miért vannak a helyszínen.

A járvány miatt bevezetett korlátozások világszerte tiltakozást váltanak ki. Itthon különösen a vendéglátósok, a turizmusból élők és a szórakoztatóiparban dolgozók érzik tarthatatlannak a helyzetüket.

Meghosszabbították a veszélyhelyzetet, drasztikusan nőnek a vendéglátók büntetései

A kormány az éjjel egy rendelettel február 8-tól megszüntette, egy másikkal pedig ugyane naptól újra bevezette a veszélyhelyzetet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ügyes trükkel kerülné ki a Facebook az Apple tiltását

Ügyes trükkel kerülné ki a Facebook az Apple tiltását

Szlávik János: Az elhunytak száma nem csökken kellő mértékben

Szlávik János: Az elhunytak száma nem csökken kellő mértékben

Negyven alatt nem is húztak számot a lottón

Negyven alatt nem is húztak számot a lottón