szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kisebbségi tulajdonos "alvilági módszerekkel", hamis okiratokkal próbálta átvenni az irányítást.

"Alvilági módszerekkel", meghamisított okiratokkal akarták átvenni pénteken a vállalat irányítását az ukrán kisebbségi tulajdonos megbízottjai – közölte a Dunaferr orosz többségi tulajdonosi csoportja hétfőn. Állítják: a hamisítás bizonyítható.

A részletek kifejtése közben azt írják, múlt pénteken "a Tatjana Taruta köreihez tartozó Nataliya Bashinskaya és egy Franz Vladimir Habsburg-Lothringen néven bemutatkozó ukrán személy" hamis meghatalmazásokkal tett próbát a cég feletti irányítás átvételére. A közlemény szerint az orosz ügyészség már eljárást is indított az egyik irat miatt.

Azt is írják, hogy van egy pénzügyileg erős stratégiai partnerük, aki "gondoskodna a Dunaferről", és már a magyar kormánnyal is megegyezett erről. Az egyetlen még hiányzó elem e szerint az lenne, hogy az új befektetőnek nincsen megfelelő jogi alapja a működés finanszírozására.

A kormány eközben látszólag széttárt karokkal szemléli a Dunaferr vergődését. Amikor Dunaújváros decemberben segítséget kért a bérek rendszeres csúszása, valamint a kollektív szerződés felmondása miatt, az RTL Híradónak azt válaszolták a kormányzati illetékesek: mivel a cég magánkézben van, érdemben nem tudnak beavatkozni. A Dunaferr ellenben már februárban is állította, hogy a kormány részt vesz a cég és partnereinek tárgyalásában.

A tulajdonosok korábban négy szakszervezeti vezetőt is azzal rúgott ki, hogy szerintük "ukrán hordák kiszolgálói". A Vasas és az érintettek decemberben azt mondták, bírósághoz fordulnak.

A cég mögötti orosz és ukrán üzleti körök konfliktusáról a hvg360 írt bővebben:

Acéltalan sodródás: nagypályás üzleti kalandor kezébe kerülhet a Dunaferr

Új külföldi tulajdonos szállhat be a súlyos helyzetben lévő Dunaferrbe, amely a magyar államtól kér védelmet az üzleti kalandorokkal szemben. Közben elbocsátásokra készül.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán: 3 millió beoltott

Orbán: 3 millió beoltott

Ugyanaz a processzor dolgozik a NASA marsi helikopterében, mint a régi androidos mobilokban

Ugyanaz a processzor dolgozik a NASA marsi helikopterében, mint a régi androidos mobilokban

Megváltoztatták az oltási rendet, már 16-18 éveseket is felvesznek a listára

Megváltoztatták az oltási rendet, már 16-18 éveseket is felvesznek a listára