Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kisebbségi tulajdonos "alvilági módszerekkel", hamis okiratokkal próbálta átvenni az irányítást.

"Alvilági módszerekkel", meghamisított okiratokkal akarták átvenni pénteken a vállalat irányítását az ukrán kisebbségi tulajdonos megbízottjai – közölte a Dunaferr orosz többségi tulajdonosi csoportja hétfőn. Állítják: a hamisítás bizonyítható.

A részletek kifejtése közben azt írják, múlt pénteken "a Tatjana Taruta köreihez tartozó Nataliya Bashinskaya és egy Franz Vladimir Habsburg-Lothringen néven bemutatkozó ukrán személy" hamis meghatalmazásokkal tett próbát a cég feletti irányítás átvételére. A közlemény szerint az orosz ügyészség már eljárást is indított az egyik irat miatt.

Azt is írják, hogy van egy pénzügyileg erős stratégiai partnerük, aki "gondoskodna a Dunaferről", és már a magyar kormánnyal is megegyezett erről. Az egyetlen még hiányzó elem e szerint az lenne, hogy az új befektetőnek nincsen megfelelő jogi alapja a működés finanszírozására.

A kormány eközben látszólag széttárt karokkal szemléli a Dunaferr vergődését. Amikor Dunaújváros decemberben segítséget kért a bérek rendszeres csúszása, valamint a kollektív szerződés felmondása miatt, az RTL Híradónak azt válaszolták a kormányzati illetékesek: mivel a cég magánkézben van, érdemben nem tudnak beavatkozni. A Dunaferr ellenben már februárban is állította, hogy a kormány részt vesz a cég és partnereinek tárgyalásában.

A tulajdonosok korábban négy szakszervezeti vezetőt is azzal rúgott ki, hogy szerintük "ukrán hordák kiszolgálói". A Vasas és az érintettek decemberben azt mondták, bírósághoz fordulnak.

A cég mögötti orosz és ukrán üzleti körök konfliktusáról a hvg360 írt bővebben:

Acéltalan sodródás: nagypályás üzleti kalandor kezébe kerülhet a Dunaferr

Új külföldi tulajdonos szállhat be a súlyos helyzetben lévő Dunaferrbe, amely a magyar államtól kér védelmet az üzleti kalandorokkal szemben. Közben elbocsátásokra készül.

Orbán: 3 millió beoltott

Ugyanaz a processzor dolgozik a NASA marsi helikopterében, mint a régi androidos mobilokban

Megváltoztatták az oltási rendet, már 16-18 éveseket is felvesznek a listára