szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A hónap végéig lehet pályázni még az áprilisi bértámogatásra is.

A kormány első bejelentései alapján nem volt egyértelmű, hogy áprilisra is kérhetnek-e a cégek bértámogatást így, hogy a hónap hetedik napján már a korábbinál több üzlet nyithat ki. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményt adott ki, amelyben világossá tették:

Az ágazati bértámogatást változatlanul kérhetik a cégek az áprilisi bérekhez is, a pályázatokat a hónap végéig lehet benyújtani.

Bodó Sándor államtitkárra hivatkozva azt is megírták: eddig 25 ezer cég 155 ezer dolgozó után igényelt bértámogatást, szinte a teljes összeget, 62 milliárd forintot kifizette az állam.

Az ágazati bértámogatási programban a támogatott munkavállaló bérének felét térítik meg a mindenkori minimálbér másfélszereséig. Az állam a járulékokat is elengedi, így a munkabér mintegy kétharmadát fedezi.

Az államtitkár azzal is elbüszkélkedett, hogy tavaly nyár után újra 4,5 millió fölé nőtt a foglalkoztatottak száma. Azt már nem tette hozzá, hogy ez az adat úgy jött ki, hogy idén januárig nem kellett beszámítani közéjük a gyeden lévő nagyjából 137 ezer embert, azóta pedig igen, ha ezzel korrigáljuk a számokat, kiderül, hogy idén februárban 104 ezerrel dolgoztak kevesebben, mint tavaly olyankor.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tévedésből kért beleegyező nyilatkozatot megbízhatósági vizsgálathoz a kórházi főigazgatóság

Tévedésből kért beleegyező nyilatkozatot megbízhatósági vizsgálathoz a kórházi főigazgatóság

Kizárja a kapitalizmus azt, hogy ne ártsunk?

Kizárja a kapitalizmus azt, hogy ne ártsunk?

Nincs pénze már élelemre sem, munkát keres a Drága örökösök színésze

Nincs pénze már élelemre sem, munkát keres a Drága örökösök színésze