szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elérte a beoltottak száma a 3,5 millió főt, így szombattól a vendéglátóhelyek megnyithatták a teraszukat, kerthelyiségüket. Az első kicsit szabadabb napon az időjárás is kegyes volt, így a belvárostól a Római-partig egy nagy szabadtéri fesztivállá vált a város.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

"Rám is vár egy korsó sör a teraszomon" – mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádióban. Ezt sokan mások is így gondolták, szombat reggel a vendéglátóhelyek megnyitották a teraszukat, sokan éltek is az alkalommal. A Deák Ferenc téren, az Erzsébet téren, Újlipótvárosban vagy a Római-parton olyan jeleneteket láttunk, amelyeket már nagyon régen. Április 24-e valóságos poszt-Covid fesztiválnak látszott.

A teraszos helyek este fél 10-ig lehetnek nyitva, a kijárási tilalom este 11-kor kezdődik.

Rég nem látott élet volt  például a Pozsonyi úton szombat délelőtt:

©
©
©
©

 A Római-part is kezd a régihez hasonlítani:

©
©
©
©

 Orbán Viktor is kiült egy teraszra, hogy megigya a pénteken bejelentett sörét:

©

A Deák Ferenc tér és az Erzsébet tér is tömegeket csábított délután:

©
©
©
©
©
©
©
©

A belvárosban este sem lett kisebb a tömeg:

©
©
©
©

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!