Miért veszélyes halogatni a digitalizációt? Cégvezetőként ezeket érdemes átgondolnia!
Aki időben cselekszik, hatékonyabban működik és pályázatokhoz, új piacokhoz is hozzáférhet.
Ezúttal nem a klímaváltozás a gond.
Szeptemberig leáll a Huy Fong Foods, az eredeti, „kakasos” sriracha szósz gyártója – írja a USA Today egy birtokába került levél alapján. A levelet a kaliforniai cég nagykereskedelmi partnereinek írta, abban a leállást alapanyaghiánnyal magyarázták. Pontosabban azzal, hogy a rendelkezésükre álló chilik „túl zöldek” ahhoz, hogy csípős szószukat a megfelelő színben állítsák elő.
A tájékoztatás szerint a gyártás szeptember elején, az új szezon kezdetével indulhat újra. A srirachán kívül a cég más termékeit sem tudja előállítani addig, így a Huy Fong Foods fokhagymás szósza és sambal oelekje is eltűnhet a boltok polcairól.
A USA Today megkérdezett egy élelmiszeripari szakértőt, aki szerint a kaliforniai cég versenytársai nem számoltak be hasonló alapanyag-problémákról. Az Új-Mexikói Állami Egyetem professzora úgy tudja, hogy a Huy Fong Foodsnak új beszállítóival akadt gondja, akik a jalapenókat nem képesek megfelelő minőségben leszállítani. A cég korábban egy kaliforniai gazdaságból szerezte a szószokhoz szükséges paprikákat, ám 2017-ben egy pénzügyi vita miatt megszakadt az üzleti kapcsolat. Két évvel később egy bíróság úgy ítélte, hogy a Huy Fong törvénysértő módon bontott szerződést az Underwood Ranches-zel, emiatt 23,3 millió dollár kártérítésre ítélte a céget. Az Underwood azóta egy rivális srirachagyártót lát el piros jalapenóival, a Huy Fongnál pedig időről időre hasonló hiány lép fel, emiatt például két éve is hónapokig szünetelt a gyártás.
Bár a piros chiliből, fokhagymából, cukorból, sóból és ecetből álló sriracha Thaiföldről származik, a leghíresebb, kakakos logóval ellátott verziót gyártó Huy Fong Foods alapítója a vietnami David Tran, aki a hetvenes évek közepén még hazájában kezdte gyártani a szószt. Tran családjával 1978-ban menekült el az Egyesült Államokba, Kaliforniában építette fel gyártóüzemét, amely ma már évente több mint 45 ezer tonna paprikát dolgoz(na) fel.
Aki időben cselekszik, hatékonyabban működik és pályázatokhoz, új piacokhoz is hozzáférhet.
Bővült azon fejlesztési lehetőségek köre, amelyekre a Demján Sándor Tőkeprogramban forrást igényelhetnek a vállalkozások.
Javult a vállalkozások alkupozíciója: az árak konszolidálódtak, a kockázati prémiumok csökkentek, van verseny. Érdemes élni a lehetőségekkel.
Már egyetlen, megfelelően kiválasztott MI-eszköz révén is jelentős hatékonyságnövekedést érhetnek el a kisebb cégek is.
A járművek hivatalosan „kulcsos autók”, azaz megfelelő vezetői döntés esetén bármelyik dolgozó használhatja – például az elnökség tagjai is.
Rohadéknak és elmebetegnek nevezte a fideszes publicista a jogtudóst.
A tiltakozókat arról kérdeztük, mit szimbolizál nekik a hatvanpusztai uradalom, és mire költenék a több tízmilliárdot, amibe a felújítása került.
A hűvös idő enyhítette a helyzetet, de már érkeznek is az új lárvagenerációk.