szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Hirtelen közel 10 százalékkal ugrott meg a Nasdaq-on a Ciena-részvények árfolyama arra a bejelentésre, hogy Soros...

Hirtelen közel 10 százalékkal ugrott meg a Nasdaq-on a Ciena-részvények árfolyama arra a bejelentésre, hogy Soros György alapja belevásárolt a társaságba. A Soros nevéhez köthető alapok 4,99 százalékos részesedést szereztek az optikai hálózatokat gyártó cégben, s passzív befektetőként érkeznek. Semmi egyéb részlet nem látott napvilágot, azt azonbana grafikon jól mutatja, hogy nem egy épp népszerű részvényt pécéztek ki a Soros-alap szakemberei.

A Ciena már a 2000-es nagy internetlufiban is sztár volt, össze is omlott utána ahogy azt kell, az elmúlt években azonban nem sokat lehetett róla hallani. Úgy tűnik, az alapnál hosszabb távú fundamentális sztorit látnak benne, s az elmúlt hetekben nagyot eső árfolyamt találták alkalmasnak arra, hogy bevásároljanak. Az árfolyamreakció pedig jól mutatja, hogy a Wall Street még ma is milyen nagyra értékeli a Soroshoz köthető befektetéseket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!