szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Úgy tűnik, hogy nem fog a válság az Airbus-on: az európai repülőgépgyártó kibocsátása és megrendelés-állománya az idén...

Úgy tűnik, hogy nem fog a válság az Airbus-on: az európai repülőgépgyártó kibocsátása és megrendelés-állománya az idén megközelítheti a 2007-es rekordévben regisztrált értéket. Az Airbus már 2003 óta minden évben több gépet ad át megrendelőinek, mint riválisa, s ez a trend idén sem törik meg.

A legfrissebb adatok szerint az Airbus 1038 új megrendelést kapott az idén (nettó értékben, a törléseket figyelembe véve), a Boeing esetében ez a szám csak 426. A nagy eltérés oka, hogy az Airbus már tavaly óta vesz fel megrendeléseket legnépszerűbb modellje, az A320-as új, modernebb, kevesebbet fogyastó változatára, a Neora, a Boeing pedig jóval később kezdte el a rendelésfelvételt a 737 MAX-ra.

A leszállított gépek számát tekintve tehát már szorosabb a verseny, de az Aibus stabilan tartja előnyét. Az európai cég 374 gépet adott át vevőinek, ebből 296 volt az A320-as család tagja, míg az A380-as superjumbóból eddig 16 gördült ki idén a gyárból. A Boeing 349 gépnél tart, amiből 281 a 737-es, 53 a profit javát hozó 777-es típus és már szerepel az adatban a legelső 787 Dreamliner is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Most lenne csak igazán szükség az épületen belüli térképekre

Most lenne csak igazán szükség az épületen belüli térképekre

Müller: "Tetőzik a harmadik hullám, magas számokkal küszködünk"

Müller: "Tetőzik a harmadik hullám, magas számokkal küszködünk"

Rekordszinten van az oltási kedv

Rekordszinten van az oltási kedv