szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tudomásul vesszük Blaskó Péter döntését, hogy nem fogadja el a Kossuth-díjat - mondta Daróczi Dávid kormányszóvivő annak kapcsán, hogy a Jászai Mari-díjas, érdemes művész nyílt levélben közölte: Gyurcsány Ferenc elleni tiltakozása jeléül nem veszi át a kitüntetést.

A kormányszóvivő szerint a díj nem Gyurcsány Ferencé, hanem a Magyar Köztársaság díja, ezért a művész gesztusa sem Gyurcsány Ferencnek, hanem a Magyar Köztársaságnak szól. Blaskó a Magyar Nemzet pénteki számában közzétett nyílt levelében jelentette be döntését. A miniszterelnöknek címzett levelében többek között azt írja, hogy a Kossuth-díjat - amelynek egyébként végtelenül örül, és köszöni azoknak a művésztársainak, akik méltónak találták erre a kitüntetésre - nem fogadja el, mert így tiltakozik a kormányfő ellen, aki "ezt az országot tönkretette, kiárusította".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!