szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A freestyle-osok, a maszkos graffitisek, és a gördeszkások uralták a Millenáris Parkot, ahol szombaton rendezték meg a Nemzetközi Graffiti Versenyt és Street Art Kiállítást. Kameránkkal a helyszínen jártunk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Videó: ahol nem zavarja az embereket a melegfelvonulás

Szikrázó napsütésben 120 ezer gondtalan felvonuló és békés nézelődő vett részt a 13. Szivárvány Parádén Bécsben. A melegfelvonulás célja az volt, hogy felhívja a figyelmet az ősszel esedékes rendkívüli parlamenti választásra, valamint a melegek és leszbikusok bejegyzett partnerkapcsolatának lehetőségére.

hvg.hu Kult

Videó: kiállítás megnyitó, csak 18 éven felülieknek!

Papírra rajzolt "buborékrendszer", abszurd részletességgel ábrázolt lakóterek, lefejezésre váró férfi, cetlikre írt feljegyzések és apró rajzok - Lenmechanika címmel fiatal képzőművészek alkotásaiból látható kiállítás csütörtöktől a budapesti Ernst Múzeumban.

hvg.hu Itthon

Lerohadt épületek és szemét Budapest belvárosában - videó

Vajon hány olyan európai fővárost találunk, amelynek kitüntetett, belvárosi kerületeiben a szépséges paloták mellett ennyi - időnként veszélyesen -elhanyagolt épület, ennyi szemét és kutyapiszok van, mint amennyi Budapesten. Megmutatjuk, mire gondolunk.

hvg.hu Itthon

Aki ezt tönkreteszi, az gyilkos - videó

"Nagyon örülünk, hogy a város szíve elkezdett dobogni. Aki ezt tönkreteszi, akár csak úgy, hogy az embereknek kevesebb kedvük lesz itt élni, az gyilkos" - fogalmazott Müller Péter Sziámi annak kapcsán, hogy Rogán Antal belvárosi polgármester - miután pártja annak idején a Nemzeti Színház felépülését akadályozta meg - most a Gödör Klub vendéglátó részének működését lehetetlenítené el.

hvg.hu Kult

Megmutatjuk Koncz Zsuzsa hálószobáját - videó

Beszélgetés Can Togay Jánossal, a berlini Collegium Hungaricum filmrendező-germanista igazgatójával, aki megmutatja, hol aludt Koncz Zsuzsa. Terve, hogy átköltöztesse, illetve újrapozicionálja a berlini magyar kulturális intézetet.

hvg.hu Kult

Videó: az igazi nő és a guminő közötti különbség

Simon Starling a kortárs kiállítási szcéna nemzetközileg egyik legelismertebb képviselője, aki 2005-ben elnyerte a fiatal brit kortárs művészeknek odaítélt legrangosabb elismerést, a Turner-díjat. Videónkon Szerényi Gábor képzőművész és Muladi Brigitta művészettörténész elmélkedik Starling pesti kiállításáról.