szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megtámadta egy cég a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program egyik nagyprojektje, a konferencia- és koncertközpont közbeszerzési kiírását a Közbeszerzési Döntőbizottságnál, Pécs így kénytelen módosítani a kivitelezésre pályázókkal szemben támasztott feltételeket.

A  vállalat túl szigorúnak találta a referenciával kapcsolatos elvárásokat. Érdekes azonban, hogy bár észrevételt tett a kiírás tartalmával szemben, a kivitelezésre nem akar pályázni. Pécsnek eredetileg olyan kivitelező felelt volna meg, amelyik komoly tőkével rendelkezik, az elmúlt öt évben már épített a városba elképzelt, ezer férőhelyes, magas minőségű színpadtechnikai, akusztikai berendezésekkel felszerelt koncertteremhez hasonló, 5,8 milliárd forint értékű ingatlant, és több mint tíz szakembere a magyar és az angol szakmai nyelvet egyaránt beszéli. Most azonban módosítja, "a magyar viszonyokhoz igazítja" a pályázatot.
    
Az Új Dunántúli Napló a napokban azt írta: ezen feltételeknek Magyarországon jelenleg csak egy társaság, a Demján Sándorhoz "közel álló" Arcadom Zrt. felel meg, amely a budapesti Művészetek Palotáját építette.
   
A hirdetmény módosítását követően 4-4,5 milliárd forintos, hasonló épületről szóló referenciával is részt lehet venni az eljárásban. December 8. helyett január 5-én hirdethetnek győztest, ha addig nem érkezik újabb kifogás a döntőbizottsághoz. A munkálatok várhatóan jövő tavasszal kezdődnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb 87 beteg halt meg a koronavírus miatt

Újabb 87 beteg halt meg a koronavírus miatt

Újabb hadgyakorlatot tartott az iráni Forradalmi Gárda

Újabb hadgyakorlatot tartott az iráni Forradalmi Gárda

A GM egymillió kanadai dollárból fogna a furgon gyártásába, amivel forradalmasítanák a fuvarozást

A GM egymillió kanadai dollárból fogna a furgon gyártásába, amivel forradalmasítanák a fuvarozást