Tetszett a cikk?

Legeket döntött a bécsi Van Gogh-kiállítás: az Albertina képtárban tegnap zárult bemutatót 589180-an látták, ami azt jelenti, hogy a három hónap során naponta 6202 látogatója volt a kiállításnak.

A szervezők eredetileg 450 ezer emberrel számoltak, az óriási érdeklődés következtében azonban már novemberre teljesült ez az elképzelés. A végső számítások csak januárra készülnek el, de Klaus Albrecht Schröder, az Albertina igazgatója úgy számol, hogy 6,38 millió euró forgalmat hozott az ötven festményt, 100 rajzot felvonultató, Rajzolt képek című kiállítás. Az igazgató szerint a sokszor a múzeumépületből kifolyó várakozó sorok ellenére a várakozási idő nemigen volt hosszabb 45 percnél. Nem csupán maga a kiállítás volt példátlan siker – felkereste a bemutatót Nicolas Cage amerikai színész és José Carreras sztártenor is - , de a Van Gogh katalógust is vitték, mint a cukrot, két kiadás is elkelt belőle, azaz 20-30 ezer példány.

Aratott a bécsi idegenforgalom is, szeptemberben 3,9 százalékos többletet hozott a vendégéjszakák száma, októberben 6,5 százalékosat.


Földvári Zsuzsa/Bécs

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dániából jöttek idáig a Bentley-vel, de lebuktak

Dániából jöttek idáig a Bentley-vel, de lebuktak

Szijjártó: Budapesten lesz a Diligent új termékfejlesztő központja

Szijjártó: Budapesten lesz a Diligent új termékfejlesztő központja

Lévai Anikó sütögetett, a férje kiposztolta

Lévai Anikó sütögetett, a férje kiposztolta